Termeni și condiții de utilizare
1. Informații generale
1.1. Compania care administrează magazinul online de la adresa www.gruppi.ro, este societatea XENTURY RO SRL, înregistrată la ORC sub nr. J12/1096/2018, EUID: ROONRC.J12/1096/2018, CUI 39086865, cu sediul în mun. Cluj-Napoca, str. Napoca, nr. 4, et. 1, ap. 64, jud. Cluj, (în continuare Prestator), în calitate de agent și reprezentant al partenerilor săi contractuali, și își propune ca scop vânzarea produselor deținute de partenerii săi contractuali și vânzarea serviciilor furnizate de partenerii contractuali (denumit în continuare "Serviciul" sau "Oferta").
1.2. Magazinul online și XENTURY RO SRL funcționează în conformitate cu Legea nr. 31/1990 privind societățile comerciale, respectiv își desfășoară activitatea în conformitate cu legislația română în vigoare.
1.3. Întregul conținut al site-ului www.gruppi.ro - imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafică web, email-uri, scripturi, programe și alte date - este proprietatea XENTURY RO SRL și a furnizorilor săi și este apărat de Legea pentru protecția drepturilor de autor (Legea nr. 8/1996) și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială.
1.4. Vă rugăm să consultați cu atenție Termenii și condițiile de utilizare ale Magazinului online, deoarece aceste reguli guvernează achizițiile pe care le realizați din cadrul Magazinului online. Aceste reguli stabilesc anumite drepturi și obligații referitoare la achizițiile dvs., inclusiv clarificări și limitări importante.
1.5. Prin accesarea, utilizarea, obținerea sau achiziționarea oricărui produs, conținut, date, materiale, informații sau servicii prin intermediul site-ului nostru, dumneavoastră sunteți de acord să respectați acești Termeni și Condiții.
1.6. Prezentul Termeni și Condiții se aplică tuturor Utilizatorilor care folosesc serviciile furnizate de website.
1.7. Părțile sunt de acord în mod expres că Magazinul online/Prestatorul își rezervă dreptul de a schimba Termenii și Condițiile, iar ultima versiune a acestor Termeni și Condiții este disponibilă făcând clic pe linkul "Termeni și Condiții” de pe pagina de pornire.
1.8. Părțile sunt de acord că Magazinul online/Prestatorul nu va trimite și nu va publica notificare separată despre modificarea Termenilor și Condițiilor, monitorizarea stării actuale al Termenilor și Condițiilor cade în sarcina Utilizatorului.
1.9. Pentru o Comandă anume, sunt aplicabile Termenii și Condițiile în vigoarea în momentul plasării comenzii.
2. Definiții
2.1. Următoarele definiții se aplică în înțelesul prezentului Termeni și condiții:
„Achiziție”: utilizarea serviciului prin apăsarea butonului Cumpăr.
„Înregistrare”: Crearea unui cont de utilizator pentru un proces de achiziție mai simplu.
„Partener Contractual” sau „Furnizor”: furnizor și proprietar al ofertelor promoționale publicate pe site. Denumirea, sediul social, locația firmei, adresa pentru reclamații și adresa de e-mail a fiecărui furnizor sunt disponibile în ofertele speciale oferite de fiecare firmă în parte.
„Website” sau „Magazin online”: este site-ul administrat de noi, respectiv www.gruppi.ro.
„Preț promoțional”: prețul final brut al unui produs sau al unui serviciu.
„Preț original”: prețul de listă al produsului, în momentul afișării ofertei.
„Numărul achizițiilor”: cantitatea actuală vândută dintr-o anumită ofertă.
„Reducere comunitară”: Numărul de clienți pentru care se aplică deja beneficiul comunitar. Puteți să comandați produse sub această limită, însă acestea vor deveni automat eligibile pentru cumpărare atunci când se va activa reducerea comunitară.
3. Scopul Termenilor și Condițiilor
3.1. Scopul Termenilor și condițiilor este de a determina cadrul legal pentru relația contractuală între XENTURY RO SRL, în calitate de proprietar și administrator al paginii www.gruppi.ro, și în calitate de agent și reprezentant al partenerilor săi contractanți.
3.2. Totodată stabilește cadrul legal pentru relația contractuală între Partenerul Contractant și Utilizatorul Serviciilor (în continuare Utilizator), și informează utilizatorul despre conținutul acesteia.
3.3. Prestatorul informează prin intermediul prezentului Termeni și Condiții Utilizatorul că antreprenorii contractantului au încheiat un contract cu contractantul și au contractat Prestatorul să afișeze ofertele și reclamele, pentru a facilita vânzarea serviciilor.
3.4. Astfel partenerii contractuali incluși în acest Termeni și condiții, precum ofertele și prevederile relevante, vor fi publicate de către furnizor de servicii ca agent al fiecărui partener contractual.
3.5. Pe baza prezentului Termeni și Condiții, contractul se încheie între Partenerul contractual (denumit în continuare ”Partener”) și Utilizator (denumite în continuare ”Părți”).
3.6. Prin trimiterea Comenzii, Utilizatorul declară că a citit, a studiat și a înțeles cele detaliate în prezentul Termeni și Condiții și că înțelege să le respecte întocmai.
3.7. Prezentul Termeni și Condiții, de asemenea, își propune să definească și să reglementeze problemele fundamentale legate de protecția datelor, care apar în legătură cu utilizarea Serviciului.
3.8. Este datoria și responsabilitatea utilizatorului ca înaintea folosirii site-ului și utilizarea serviciului, să citească cu atenție Termenii și Condițiile, deoarece nerespectarea acestei obligații, nu înseamnă că cele definite în Termeni și Condiții nu guvernează raportul juridic între Părți.
3.9. Prezentul Termeni și Condiții totodată oferă informații cu privire la funcționarea site-ului pentru vizitatori care nu doresc să devină Utilizatori.
4. Produse și servicii
4.1. Vă oferim o gamă largă de produse și servicii deținute de partenerii noștri contractuali.
4.2. Furnizorul pune la dispoziție toate informațiile pe care le are la dispoziție cu privire la un anumit produs, împreună cu vânzătorul produsului. Prezentarea produselor este numai pentru scopuri informative și se bazează exclusiv pe informațiile furnizate de distribuitor sau de producătorul produsului.
4.3. Pe pagina Ofertei se poate urmări caracteristicile principale ale Ofertei (Ofertelor) actuale, în special prețul promoțional și prețul original, și cantitatea actuală, disponibilă. Prețul afișat include TVA conform legislației în vigoare.
5. Utilizarea Serviciului
5. 1. Structura website-ului vă permite să faceți cumpărături cu sau fără înregistrare.
5. 2. Dacă vă înregistrați, este responsabilitatea dvs. ca numele de utilizator și parola generată automat de sistem (care poate fi modificată ulterior de Utilizator) să nu fie divulgat altor persoane. Prestatorul tratează datele sus menționate ca informații confidențiale, și nu vor fi divulgate unei terțe părți, în afara părților contractuale pe baza prezentului Termeni și Condiții, implicate în executarea contractului.
5. 3. Datele dvs. personale sunt necesare pentru o înregistrarea cu succes. Datele personale furnizate pentru înregistrare / cumpărare trebuie să fie identice cu cele din cartea de identitate / Certificat constatator, acuratețea informațiilor furnizate fiind responsabilitatea exclusivă a Utilizatorului.
5. 4. Datele introduse înaintea lansării comenzii pot fi modificate, după trimiterea comenzii acest lucru nu mai este posibil. Prestatorul nu va fi responsabil în niciun fel pentru orice eroare sau administrare defectuoasă care rezultă din datele incorecte furnizate de Utilizator.
5. 5. Introducerea ID-ului de utilizator (adresei de e-mail) și a parolei înseamnă că o persoană fizică înregistrată, sau un reprezentant al unei persoane juridice acționează în numele societății în timpul achiziției.
5. 6. Înregistrarea cu succes presupune, de asemenea, acceptarea tuturor termenilor legali și ale altor condiții de cumpărare.
5. 7. După înregistrarea cu succes, Utilizatorul va primi o confirmare electronică.
5. 8. După înregistrarea cu succes, Utilizatorul poate oricând să se conecteze și să utilizeze Serviciul cu ID-ul personal și parola.
5. 9. Utilizatorul are dreptul să decidă dacă se înregistrează în timpul achiziției. Înregistrarea este oferită pentru fiecare achiziție.
5. 10. Numele de utilizator este adresa de e-mail a utilizatorului, iar parola este o parolă generată automat.
5. 11. Furnizorul de servicii permite Utilizatorului utilizarea Serviciului în următoarele condiții:
Serviciul poate fi utilizat respectând cadrul legal actual, precum și drepturile Prestatorului, Furnizorului și terțe părți, totodată respectând cele stipulate în prezentul Termeni și Condiții;
Este interzis utilizarea oricărui sistem sau a unei soluții care poate cauza sau are ca scop oprirea serverelor utilizate pentru funcționarea Website-ului, sau care pune în pericol funcționarea corectă a Website-ului;
Este interzis colectarea sau utilizarea datelor personale ale Utilizatorilor în scopuri de marketing sau în alte scopuri decât utilizarea intenționată a Website-ului.
6. Descrierea procesului de comandă
6.1. Alegerea ofertei
6.1.1. Primul pas pentru ca o comandă plasată de dvs. să fie procesată este alegerea tipului și numărului de produse pe care le doriți. Comanda dvs. este urmată de acceptarea noastră, conform celor descrise în continuare.
6.1.2. Selectarea Ofertei se face prin apăsarea butonului CUMPĂR pe pagina Ofertei. Prin apăsarea butonului CUMPĂR, Utilizatorul va fi redirecționat automat la pagina de comandă.
6.1.3. Dacă stocul actual este indisponibil sau epuizat, nu aveți posibilitatea să cumpărați produsul. În toate cazurile, Prestatorul publică doar cantitatea pusă la dispoziție de către Furnizor, astfel nu garantează ca pe toată durata promoției, Oferta va fi disponibilă pentru comandă.
6.2. Comanda
6.2.1. Furnizorul atrage atenția Utilizatorului asupra faptului că lansarea Comenzii de pe site generează o obligație de plată din partea utilizatorului pentru fiecare comandă.
6.2.2. Utilizatorul va plăti pentru Serviciul comandat (prețul de achiziție, taxa de serviciu), precum și taxe poștale și taxe de curier.
6.2.3. Lansarea comenzii este posibilă prin completarea fișei de comandă.
6.2.4. În afară de informațiile dvs. personale trebuie să introduceți cantitatea pe care doriți să o comandați, eventual să adăugați servicii extra (dacă este disponibil) și adresa de livrare.
6.2.5. Posibilele erori în completare pot fi verificate înainte de a trimite declarația contractuală și pot fi corectate prin simpla modificare a câmpurilor corespunzătoare. Sistemul cere automat corectitudinea datelor și permite verificarea repetată.
6.2.6. După corectarea erorilor, Utilizatorul apasă butonul CUMPĂRARE, pentru finalizarea comenzii.
6.2.7. Contractul este încheiat în momentul în care comanda finală ajunge la Prestator.
6.2.8. În funcție de comanda dvs., și în funcție de Serviciul comandat, puteți utiliza 2 metode de plată diferite. Comenzile pot fi plătite prin numerar (ramburs) sau transfer bancar.
6.2.9. În funcție de Ofertă și de cererea Furnizorului, nu toate metodele de plată sunt disponibile la o anumită Ofertă, iar prin acceptarea Termenilor și Condițiilor, Utilizatorul acceptă această posibilitate.
6.2.10. După plasarea comenzii cu succes, Utilizatorul va fi notificat prin e-mail, la adresa de e-mail specificată, în maxim 48 de ore.
6.2.11. Utilizatorul este de acord să preia și să plătească contravaloarea produsului / serviciului cumpărat, în conformitate cu metodele de livrare și de plată alese de el. De asemenea, se angajează ca, în cazul în care livrarea coletului devine inaccesibilă din vina lui, acesta rambursează Furnizorului costurile suplimentare.
6.3. Livrarea produselor
6.3.1. Livrarea produselor va avea loc întotdeauna în termenul stabilit în anunț prin intermediul Firmei și în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență nr. 34/2014.
6.3.2. Cu excepția cazului în care părțile au convenit altfel cu privire la momentul livrării, Furnizorul livrează produsele transferând posesia fizică sau controlul asupra produselor către consumator, fără întârziere nejustificată și, în orice caz, în decurs de cel mult 30 de zile de la încheierea contractului.
6.3.3. În cazuri rare, din motive care nu țin de controlul Firmei, timpul de livrare poate fi mai mare. În acest caz, cerem răbdarea Utilizatorului, care poate solicita efectuarea livrării într-un termen suplimentar, corespunzător circumstanțelor.
6.3.4. În cazul în care Furnizorul nu livrează produsele în termenul suplimentar, consumatorul are dreptul, după caz, la rezoluțiunea sau rezilierea contractului.
6.3.5. În cazul în care livrarea produsului întârzie mai mult decât cel convenit sau arătat mai sus, după solicitarea Utilizatorului, vom returna contravaloarea produsului plătit în contul indicat de către Utilizator.
6.3.6. În mod normal, Furnizorul începe executarea serviciilor stabilite după expirarea termenului limită pentru exercitarea dreptului de reziliere stabilit articolul 7, la data exactă marcată pe pagina serviciului.
6.3.7. Părțile cad de acord, ca la cererea Utilizatorului, Furnizorul poate începe executarea serviciilor - care nu sunt legate de o anumită dată - , înaintea expirării termenului limită pentru exercitare a dreptului de reziliere.
6.3.8. Utilizatorul are obligația de a afirma în mod explicit și dovedibil dorința lui, ca Furnizorul să înceapă executarea serviciilor înaintea expirării termenului limită pentru exercitare a dreptului de reziliere.
6.3.9. În cazul rezoluțiunii sau, după caz, în cazul rezilierii contractului, profesionistul rambursează fără întârzieri nejustificate toate sumele plătite în temeiul contractului de către consumator și în decurs de cel mult 7 zile de la data la care consumatorul a comunicat profesionistului decizia sa de terminare a contractului.
6.4. Durata contractului
6.4.1. Prin acceptarea Termenilor și Condițiilor, după plasarea comenzii, se încheie un contract între Furnizor și Utilizator pentru vânzarea Serviciului (în continuare Contract).
6.4.2. Părțile cad de acord, ca acest contract va fi încheiat pe o perioadă determinată, până la executarea contractului.
6.4.3. Contractul încheiat între Furnizor și Utilizator pe baza prezentului Termeni și Condiții, se termină:
odată cu executarea contractului (În cazul vânzării unui produs, contractul se termină după predarea-primirea produsului sau în cazul a mai multor produse comandate, după predarea-primirea ultimului produs, în cazul produselor din mai multe elemente, după predarea-primirea ultimului element, iar în cazul serviciilor, după terminarea executării serviciului respective.);
prin exercitarea dreptului de retragere sau reziliere al Utilizatorului menționat în punctul 7.;
odată cu decesul Utilizatorului;
cu încetarea Serviciului.
7. Renunțarea la comandă/Retragere din contract
7.1. Pe baza Ordonanței de Urgență nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniști, în cazul vânzării unui produs există așa-numitul drept de retragere, sau în cazul serviciilor, dreptul de reziliere conform codului Civil, acest drept fiind acordat consumatorului și în cazul cumpărăturilor online.
7.2. Pe baza acestui drept, Utilizatorul poate renunța la contractul încheiat pe baza prezentului Termeni și Condiții în cel mult 14 zile, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute în actul normativ de mai sus.
7.3. Perioada de retragere expiră în termen de 14 zile de la:
data încheierii contractului, în cazul contractelor de prestări de servicii;
ziua în care consumatorul sau o parte terță, alta decât transportatorul şi care este indicată de consumator, intră în posesia fizică a produselor, în cazul contractelor de vânzare, sau:
în cazul în care consumatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat, ziua în care consumatorul sau o parte terţă, alta decât transportatorul şi care este indicată de consumator, intră în posesia fizică a ultimului produs;
în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese, ziua în care consumatorul sau o parte terţă, alta decât transportatorul şi care este indicată de consumator, intră în posesia fizică a ultimului produs sau a ultimei piese;
7.4. Situații când Utilizatorul nu poate exercita dreptul de retragere (exceptări de la dreptul de retragere):
Sunt exceptate de la dreptul de retragere următoarele:
contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al consumatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere după executarea completă a contractului de către profesionist;
furnizarea de produse sau servicii al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care profesionistul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
furnizarea de produse confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar;
furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator;
furnizarea de produse care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
furnizarea de băuturi alcoolice al căror preţ a fost convenit în momentul încheierii contractului de vânzare, a căror livrare nu poate fi efectuată înainte de 30 de zile şi a căror valoare reală depinde de fluctuaţiile de pe piaţă pe care profesionistul nu le poate controla;
contractele în cazul cărora consumatorul a solicitat în mod special profesionistului să se deplaseze la domiciliul său pentru a efectua lucrări urgente de reparaţie sau de întreţinere. Dacă, cu ocazia unei astfel de vizite, profesionistul prestează alte servicii în afara celor solicitate în mod expres de consumator sau furnizează alte produse decât piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrărilor de întreţinere sau de reparaţie, dreptul de retragere se aplică respectivelor servicii sau produse suplimentare;
furnizarea de înregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate după livrare;
furnizarea de ziare, periodice şi reviste, cu excepţia contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicaţii;
contractele încheiate în cadrul unei licitaţii;
prestarea de servicii de cazare, pentru alt scop decât cel rezidenţial, transport de mărfuri, închiriere de maşini, catering sau serviciile privind activităţile de agrement, în cazul în care contractul prevede o dată sau o perioadă de executare specifică;
furnizarea de conţinut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al consumatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere.
7.5. Utilizatorul poate să-și exercite dreptul de reziliere sau de retragere prin:
a) folosirea modelului de formular de retragere;
b) orice altă declaraţie neechivocă în care îşi exprimă decizia de retragere din contract. (Ex: o scrisoare trimisă prin poştă, fax sau e-mail)
7.6. Model declarație de reziliere/retragere
(completați și trimiteți numai în cazul în care doriți să reziliați/retrageți contractul)
Către [aici se introduce numele, adresa poștală și, dacă este cazul, numărul de telefon, numărul de fax și adresa de email ale profesionistului]:
Vă informez/Vă informăm prin prezenta cu privire la retragerea mea/noastră din contractul referitor la vânzarea următoarelor produse (*)/prestarea următoarelor servicii (*) Comandate la data (*)/primite la data (*)
Numele consumatorului (consumatorilor)
Adresa consumatorului (consumatorilor)
Semnătura consumatorului (consumatorilor) (doar în cazul în care acest formular este notificat pe hârtie)
Data
7.7. De asemenea, puteți completa şi transmite electronic de pe site-ul nostru (link) formularul standard de retragere sau orice altă declaraţie neechivocă. Dacă folosiți această opțiune, vă vom transmite fără întârziere, prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere.
7.8. Dreptul de retragere și dreptul de reziliere sunt considerate valabile în momentul în care declarația utilizatorului este trimisă înainte de expirarea termenului limită menționat anterior.
7.9. Obligațiile părților în cazul retragerii
7.9.1. Obligațiile care revin profesionistului (Furnizorului) în cazul retragerii:
Rambursează toate sumele pe care le-a primit drept plată din partea consumatorului, inclusiv, după caz, costurile livrării, fără întârziere nejustificată şi, în orice caz, nu mai târziu de 30 de zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului.
În cazul contractelor de vânzare, profesionistul poate amâna rambursarea până la data recepţionării produselor care au făcut obiectul vânzării sau până la momentul primirii unei dovezi din partea consumatorului conform căreia acesta a trimis produsele către profesionist, luându-se în considerare data cea mai apropiată.
Profesionistul rambursează sumele prin transfer bancar în contul consumatorului.
Profesionistul nu este obligat să ramburseze costurile suplimentare în cazul în care consumatorul a ales în mod explicit un alt tip de livrare decât livrarea standard oferită de Furnizor.
Cu excepţia cazului în care profesionistul s-a oferit să recupereze el însuşi produsele, în cazul contractelor de vânzare, profesionistul poate amâna rambursarea până la data recepţionării produselor care au făcut obiectul vânzării sau până la momentul primirii unei dovezi din partea consumatorului conform căreia acesta a trimis produsele către profesionist, luându-se în considerare data cea mai apropiată.
7.9.2. Obligațiile consumatorului în cazul retragerii:
Cu excepţia cazului în care profesionistul s-a oferit să recupereze el însuşi produsele, consumatorul returnează produsele sau le înmânează profesionistului sau unei persoane autorizate de profesionist să recepţioneze produsele, fără întârziere nejustificată şi în decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat profesionistului decizia sa de retragere din contract. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi de consumator înainte de expirarea perioadei de 14 zile.
Consumatorul suportă doar costurile directe legate de returnarea produselor, cu excepţia cazului în care profesionistul acceptă să suporte acele costuri sau în care profesionistul nu a informat consumatorul că aceste costuri trebuie suportate de consumator. În cazul contractelor în afara spaţiilor comerciale, în cazul cărora produsele au fost livrate la domiciliul consumatorului la momentul încheierii contractului, profesionistul preia produsele pe cheltuiala sa dacă produsele, prin natura lor, nu pot fi returnate în mod normal prin poştă.
Consumatorul este responsabil doar în ceea ce priveşte diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor. Diminuarea valorii produselor nu trebuie să fie descurajantă pentru consumator în a-şi exercita dreptul de retragere. Profesionistul trebuie să poată face dovada diminuării valorii produselor care rezultă diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor.
Atunci când consumatorul îşi exercită dreptul de retragere după transmiterea cererii, consumatorul plăteşte profesionistului o sumă proporţională cu ceea ce s-a furnizat până la momentul în care consumatorul a informat profesionistul cu privire la exercitarea dreptului de retragere, în raport cu acoperirea totală a contractului. Suma proporţională care trebuie plătită profesionistului de către consumator este calculată pe baza preţului total convenit în contract. Dacă preţul total este excesiv, suma proporţională este calculată pe baza valorii de piaţă a ceea ce s-a furnizat.
Consumatorul nu suportă costurile pentru:
furnizarea, în totalitate sau parţial, de conţinut digital care nu este livrat pe un suport material, în una dintre următoarele situaţii:
a) consumatorul nu şi-a dat acordul prealabil expres cu privire la începerea prestării înainte de sfârşitul perioadei de 14 zile;
b) consumatorul nu a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi pierde dreptul de retragere în momentul în care îşi dă consimţământul;
c) profesionistul nu a furnizat confirmarea.
Exercitarea dreptului de retragere nu atrage răspunderea consumatorului.
8. Responsabilitate, garanție
8.1. Utilizatorul ia la cunoștință că eventualele riscuri asociate cu navigarea și cumpărarea ar trebui să fie evaluate de el însuși și el va trebui să ia măsuri pentru asigurarea utilizării în siguranță a calculatorului și protejarea datelor de pe calculator.
8.2. Furnizorul de servicii nu va fi răspunzător pentru daunele rezultate din forța majoră sau orice alt eveniment care nu este controlat de acesta, incluzând, dar fără a se limita la
utilizarea sau funcționarea necorespunzătoare a site-ului,
prin modificarea datelor de către cineva ,
întârzierea în transmiterea informațiilor,
cauzate de viruși,
eroare de software, eroare de rețea, altă eroare tehnică,
eroare de sistem sau linie
pentru daunele rezultate din informațiile eronate furnizate de furnizor.
8.3. Furnizorul pune la dispoziție toate informațiile pe care le are la dispoziție cu privire la un anumit produs, împreună cu vânzătorul produsului. Prezentarea produselor este numai pentru scopuri informative și se bazează exclusiv pe informațiile furnizate de distribuitor sau de producătorul produsului. Prestatorul nu își asumă nicio răspundere pentru acuratețea, fiabilitatea, completitudinea datelor și nu își asumă responsabilitatea pentru daunele directe sau indirecte provenite din absența acestor informații.
8.4. Prestatorul încearcă să se asigure că numai partenerii săi de încredere sunt incluși în Partenerii Contractuali, însă datorită naturii Serviciilor nu își asumă nicio responsabilitate pentru informațiile furnizate de partenerii săi și pentru conduita partenerilor săi.
8.5. Magazinul online vă oferă garanțiile conferite produselor conform Legii nr. 449/2003 privind vânzarea produselor si garanțiile asociate acestora.
8.6. Pentru toate produsele vândute și livrate de către noi beneficiați de certificate de garanție conform legislației in vigoare și politicilor comerciale ale producătorilor.
8.7. Garanția legală pentru conformitatea produselor
8.7.1. Furnizorul este obligat să vă livreze produse care sunt în conformitate cu contractul. Se consideră că produsele sunt în conformitate cu contractul dacă:
corespund descrierii făcute de vânzător şi au aceleaşi calităţi ca şi produsele pe care vânzătorul Ie-a prezentat consumatorului ca mostră sau model;
corespund oricărui scop specific solicitat de către consumator, scop făcut cunoscut vânzătorului şi acceptat de acesta la încheierea contractului de vânzare-cumpărare;
corespund scopurilor pentru care sunt utilizate în mod normal produsele de acelaşi tip;
fiind de acelaşi tip, prezintă parametri de calitate şi performanţe normale, la care consumatorul se poate aştepta în mod rezonabil, date fiind natura produsului şi declaraţiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, făcute de vânzător, de producător sau de reprezentantul acestuia, în special prin publicitate sau prin înscriere pe eticheta produsului.
8.7.2. Nu se consideră a fi lipsă de conformitate dacă în momentul încheierii contractului de vânzare-cumpărare consumatorul a cunoscut sau nu putea, în mod rezonabil, să nu cunoască această lipsă de conformitate ori dacă lipsa de conformitate îşi are originea în materialele furnizate de consumator.
8.7.3. Vânzătorul nu este răspunzător de declaraţiile publice, în oricare dintre următoarele situaţii, dacă probează că:
nu a cunoscut şi nu ar fi putut, în mod rezonabil, să cunoască declaraţiile în cauză;
declaraţia fusese corectată la momentul încheierii contractului;
decizia de a cumpăra produsul nu putea fi influenţată de declaraţiile publice în cauză.
8.7.4. Vânzătorul este răspunzător faţă de consumator pentru orice lipsă a conformităţii existentă la momentul când au fost livrate produsele.
8.7.5. În cazul lipsei conformităţii, consumatorul are dreptul de a solicita vânzătorului să i se aducă produsul la conformitate, fără plată (inclusiv costurile poştale, de transport, manipulare, diagnosticare, expertizare, demontare, montare, manoperă, materiale utilizate şi ambalare), prin:
reparare;
înlocuire;
reducerea corespunzătoare a preţului;
rezoluţiunea contractului privind acest produs.
8.7.6. În cazul lipsei conformităţii, aveți dreptul de a solicita vânzătorului în primul rând repararea produsului sau aveți dreptul de a solicita înlocuirea produsului, în fiecare caz fără plată, cu excepţia situaţiei în care măsura este imposibilă sau disproporţionată.
8.7.7. O măsură reparatorie va fi considerată ca disproporţionată, dacă ea impune vânzătorului costuri care sunt nerezonabile în comparaţie cu cealaltă măsură reparatorie, luându-se în considerare:
valoarea pe care ar fi avut-o produsele dacă nu ar fi existat lipsa de conformitate;
importanţa lipsei de conformitate;
dacă cealaltă măsură reparatorie ar putea fi realizată fără un inconvenient semnificativ pentru consumator.
8.7.8. Măsură reparatorie va fi considerată ca imposibilă dacă vânzătorul nu poate asigura produse identice pentru înlocuire sau piese de schimb pentru reparare, inclusiv ca urmare a lipsei utilajelor sau a tehnologiei aferente.
8.7.9. Orice reparare sau înlocuire a produselor va fi făcută în cadrul unei perioade de timp, stabilită de comun acord, în scris, între vânzător şi consumator, luându-se în considerare natura produselor şi scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilită nu poate depăşi 15 zile calendaristice de la data la care cumpărătorul, după caz, a adus la cunoştinţa vânzătorului lipsa de conformitate a produsului sau a predat produsul vânzătorului ori persoanei desemnate de acesta pe baza unui document de predare-preluare.
8.7.10. Vânzătorul are aceleaşi obligaţii pentru produsul înlocuit ca şi pentru produsul vândut iniţial.
8.7.11. Consumatorul poate solicita o reducere corespunzătoare a preţului sau rezoluţiunea contractului în oricare dintre următoarele cazuri:
dacă nu beneficiază nici de repararea, nici de înlocuirea produsului;
dacă vânzătorul nu a luat măsura reparatorie într-o perioadă de timp rezonabilă;
dacă vânzătorul nu a luat măsura reparatorie, fără inconveniente semnificative pentru consumator.
8.7.12. Consumatorul nu este îndreptăţit să solicite rezoluţiunea contractului, dacă lipsa conformităţii este minoră.
8.7.13. Răspunderea vânzătorului este angajată dacă lipsa de conformitate apare într-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului.
8.7.14. După expirarea termenului prevăzut, consumatorii pot pretinde remedierea sau înlocuirea produselor care nu pot fi folosite în scopul pentru care au fost realizate ca urmare a unor vicii ascunse apărute în cadrul duratei medii de utilizare, în condiţiile legii.
8.7.15. Pentru produsele a căror durată medie de utilizare este mai mică de 2 ani, termenul prevăzut se reduce la această durată.
8.7.16. Consumatorul trebuie să informeze vânzătorul despre lipsa de conformitate în termen de două luni de la data la care a constatat-o.
8.7.17. Până la proba contrară, lipsa de conformitate apărută în termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezumă că a existat la momentul livrării acestuia, cu excepţia cazurilor în care prezumţia este incompatibilă cu natura produsului sau a lipsei de conformitate.
8.8. Garanția comercială
8.8.1. Este orice angajament din partea profesionistului sau a unui producător faţă de consumator, în plus faţă de obligaţiile legale referitoare la garanţia legală de conformitate, de a rambursa preţul plătit sau de a înlocui, a repara sau a întreţine produsele în orice mod, în cazul în care acestea nu corespund specificaţiilor sau oricărei altei cerinţe din declaraţia privind garanţia sau din publicitatea relevantă disponibilă în momentul sau înaintea încheierii contractului, cerinţă care nu este legată de conformitate.
8.8.2. Certificatul de garanţie, emis pe baza garanţiei comerciale, precizează elementele de identificare a produsului, termenul de garanţie, durata medie de utilizare, modalităţile de asigurare a garanţiei - întreţinere, reparare, înlocuire şi termenul de realizare a acestora, inclusiv denumirea şi adresa vânzătorului şi ale unităţii specializate de service.
8.8.3. Produsele de folosinţă îndelungată trebuie să fie însoţite de certificatul de garanţie emis pe baza garanţiei comerciale şi, dacă reglementările în vigoare prevăd, de declaraţia de conformitate, precum şi de cartea tehnică ori de instrucţiunile de folosire, instalare, exploatare, întreţinere, eliberate de producător.
8.8.4. Timpul de nefuncţionare din cauza lipsei de conformitate apărute în cadrul termenului de garanţie prelungeşte termenul de garanţie legală de conformitate şi cel al garanţiei comerciale şi curge, după caz, din momentul la care a fost adusă la cunoştinţa vânzătorului lipsa de conformitate a produsului sau din momentul prezentării produsului la vânzător/unitatea service până la aducerea produsului în stare de utilizare normală şi, respectiv, al notificării în scris în vederea ridicării produsului sau predării efective a produsului către consumator.
8.8.5. Produsele de folosinţă îndelungată care înlocuiesc produsele defecte în cadrul termenului de garanţie vor beneficia de un nou termen de garanţie care curge de la data preschimbării produsului.
8.8.6. Produsele de folosinţă îndelungată defectate în termenul de garanţie legală de conformitate, atunci când nu pot fi reparate sau când durata cumulată de nefuncţionare din cauza deficienţelor apărute în termenul de garanţie legală de conformitate depăşeşte 10% din durata acestui termen, la cererea consumatorului, vor fi înlocuite de vânzător sau acesta va restitui consumatorului contravaloarea produsului respectiv.
8.8.7. Termenul de garanţie curge de la data intrării bunului respectiv în posesia consumatorului.
9. Alte condiții de utilizare
9.1. Magazinul online își rezervă dreptul de a anula orice comandă plasată de dvs. în cazul în care aceasta era afectată la momentul respectiv de o eroare tipografică în privința prețului sau disponibilității oricăruia dintre elementele comandate.
9.2. Magazinul online poate realiza modificări asupra specificațiilor oricăror produse sau servicii oferite în magazinul online, sau asupra prețurilor aplicabile pentru aceste produse sau servicii, fără notificare prealabilă. Deși Magazinul online face eforturi permanente pentru a asigura acuratețea informațiilor referitoare la produsele și serviciile oferite, există posibilitatea ca unele informații furnizate în magazinul online să nu fie actualizate.
9.3. Fotografiile afișate pe paginile Magazinului online au caracter informativ.
9.4. Toate ofertele speciale și campaniile promoționale oferite în cadrul Magazinului online sunt valabile în limita stocului disponibil și nu se cumulează în afara cazului în care se specifică în mod expres acest lucru.
9.5. Magazinul online își rezervă dreptul de a realiza oricare dintre următoarele acțiuni, fără notificare:
să modifice, să suspende sau să înceteze operarea sau accesarea Magazinului online, sau a oricărei porțiuni din Magazinul online, pentru orice motiv;
să modifice Magazinul online, sau orice porțiune a Magazinului online, și orice reguli sau termeni aplicabili;
să întrerupă operarea Magazinului online sau a oricărei porțiuni a Magazinului online în funcție de necesitatea realizării de operațiuni de mentenanță programate sau neprogramate, corectare a erorilor, sau orice alte modificări.
9.6. Magazinul online își rezervă dreptul de a modifica prezenta condiții de utilizare ale Magazinului online în orice moment, fără înștiințare prealabilă.
10. Politica privind protecția datelor cu caracter personal
10. 1. Scopul protecției datelor și temeiul legal
10.1. 1. Scopul prelucrării datelor este identificarea Utilizatorilor pentru îndeplinirea următoarelor:
îndeplinirea obligațiilor ce decurg din contractul încheiat între Furnizor și Utilizator;
solicitarea opiniei Utilizatorului despre produse și servicii ;
informare privind utilizarea și posibilitățile paginii;
remedierea efectivă a erorilor de funcționare.
10.1. 2. Furnizorul și Prestatorul tratează datele personale furnizate de Utilizator în principal pentru executarea contractelor încheiate între Utilizator și Furnizor.
10.1. 3. Durata gestionării datelor este egal cu termenul de realizare a contractelor încheiate.
10.1. 4. Datele personale furnizate de Utilizator pot fi utilizate de către Furnizor și Prestator în scopuri de marketing direct și în alte scopuri diferite de scopul inițial al colectării datelor, numai după ce Utilizatorul a fost informat și a dat acceptul pentru prelucrarea datelor în alte scopuri.
10.1. 5. Acceptarea acestei Termeni și Condiții, de asemenea, este un consimțământ pentru acordarea autorizației de gestionare a datelor cu caracter personal furnizate de Utilizator.
10.1. 6. Într-un astfel de caz, durata prelucrării datelor se va extinde până la retragerea consimțământului de prelucrare a datelor. Consimțământul poate fi retras în orice moment, în scris. Prestatorul are dreptul să trimită informații tuturor utilizatorilor (utilizând datele personale furnizate) cu privire la funcționarea paginii sau cu privire la orice modificare în funcționarea paginii.
10. 2. Prelucrarea, distribuirea, vizualizarea și modificarea datelor personale
10.2.1. Furnizorul și Prestatorul informează utilizatorii magazinului on-line, că datele lor personale sunt păstrate confidențiale de către Furnizor și Prestator, în calitate de operator de date personale și vor lua toate măsurile de securitate, tehnice și organizatorice care garantează securitatea datelor.
10.2.2. Predarea datelor personale ale Utilizatorului este întotdeauna facultativă, pe baza de consimțământ, iar Furnizorul și Prestatorul pot utiliza numai datele personale furnizate în conformitate cu prevederile acestei Regulament privind protecția datelor personale și legislația aplicabilă privind protecția datelor.
10.2.3. Utilizatorul poate vizualiza pagina Prestatorului fără a-și dezvălui datele personale, dar există servicii (de exemplu, comenzi) pentru care este esențială înregistrarea și introducerea și prelucrarea anumitor date personale. Câmpurile obligatorii sunt întotdeauna marcate cu steluță.
10.2.4. Utilizatorul are dreptul, ca în orice moment și fără limitare, să vizualizeze informațiile personale pe care le-a introdus în timpul înregistrării, stocate de operator.
10.2.5. Totodată vă informăm că aveți dreptul de a obține de la operator:
rectificarea datelor cu caracter personal inexacte, fără întârzieri nejustificate, ținându-se seama de scopurile în care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declarații suplimentare.
ștergerea datelor cu caracter personal care vă privesc, fără întârzieri nejustificate pentru următoarele motive :
datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor;
persoana vizată își retrage consimțământul și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
persoana vizată se opune prelucrării;
datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale care revine operatorului în temeiul dreptului UE sau al dreptului intern.
datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale.
restricționarea prelucrării în cazul în care:
persoana vizată contestă exactitatea datelor, pentru o perioadă care îi permite operatorului să verifice exactitatea datelor;
prelucrarea este ilegală, iar persoana vizată se opune ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;
operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar persoana vizată i le solicită pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță;
persoana vizată s-a opus prelucrării, pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate.
de a primi datele cu caracter personal care vă privesc și pe care le-ați furnizat operatorului într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat și aveți dreptul de a transmite aceste date altui operator, fără obstacole din partea operatorului căruia i-au fost furnizate datele cu caracter personal în cazul în care prelucrarea se bazează pe consimțământ sau pe un contract sau prelucrarea este efectuată prin mijloace automate.
10.2.6. Furnizorul și Prestatorul vor oferi Utilizatorului posibilitatea de a modifica informațiile personale furnizate în timpul înregistrării atunci când acestea se schimbă. Puteți face acest lucru dacă trimiteți o cerere la adresa serviciiclienti@gruppi.ro .
10. 3. Ștergerea datelor cu caracter personal
10.3.1. Prestatorul permite de asemenea Utilizatorului să solicite ștergerea datelor personale furnizate în timpul înregistrării printr-o solicitare trimisă la adresa de e-mail serviciiclienti@gruppi.ro . Prestatorul îndeplinește cererea de ștergere dacă nu există niciun obstacol și șterge datele personale din datele înregistrate ca date active.
10.3.2. Furnizorul și Prestatorul informează Utilizatorii săi că orice date cu caracter personal care au fost introduse cu consimțământul Utilizatorului pentru a-și îndeplini obligațiile legale sau pentru a exercita interesele legitime ale operatorului de date sau ale terților, dacă acest interes este impus de dreptul la protecția datelor cu caracter personal fără consimțământul special, în aceste cazuri Prestatorul are dreptul de a gestiona datele și după retragerea consimțământului Utilizatorului sau după primirea cererii privind ștergerea datelor cu caracter personal.
10.3.3. Furnizorul atrage atenția Utilizatorilor ca este obligat prin lege, să păstreze toate datele acele date cu caracter personal care au fost introduse în sistem, timp de cinci ani, sub formă de arhivă.
10.3.4. Datele personale ale Utilizatorilor care nu se mai loghează în webshop timp de cinci ani, vor fi șterse și distruse automat. Totodată, Furnizorul păstrează sub formă activă toate acele date personale – chiar dacă a fost depusă o cerere de ștergere a datelor personale -, care îi sunt necesare pentru recuperarea creanțelor legate de utilizarea webshopului.
10. 4. Utilizarea și publicarea datelor personale
10.4.1. Furnizorul și Prestatorul vor utiliza întotdeauna datele personale ale Utilizatorului în conformitate cu acest Regulament privind protecția datelor personale și în conformitate cu consimțământul dat, și nu le va divulga unor terțe părți, cu excepția cazurilor menționate în prezenta declarație.
10.4.2. Prin trimiterea comenzii, Utilizatorul este de acord în mod expres să transmită date cu caracter personal societății de distribuire a coletelor.
10.4.3. Furnizorul are dreptul de a transfera către terți statisticile privind datele personale colectate de la utilizatori, numai după ce din aceste date au fost eliminate toate informațiile ce țin de persoana care a comunicat datele respective. Din datele transmise astfel, nu pot fi reproduse în niciun fel datele personale ale persoanei care a comunicat datele.
10.4.4. În cazul în care Furnizorul și Prestatorul află că Utilizatorul furnizează date cu caracter personal ale unei terțe părți sau utilizează informații personale sau de altă natură, disponibile pe site sau obținute ilegal de pe site, încălcând drepturile unei terțe părți sau încalcă prevederile acestei Declarații de confidențialitate, sau produce daune în timpul utilizării paginii, va lua măsurile legale necesare și va face tot posibilul pentru ca autoritățile să pot determina identitatea infractorului.
10. 5. Securitatea datelor colectate
10.5.1. Vom lua toate măsurile tehnice și organizaționale necesare pentru ca toate informațiile personale pe care ni le furnizați să fie protejate, inclusiv prin limitarea accesului la datele dvs. personale ai angajaților noștri și asigurarea unei protecții fizice, electronice și procedurale continue, care corespund regulilor privind datele personale, totodată bazele de date vor fi securizate prin folosirea unei parole.
10.5.2. Vom lua toate măsurile rezonabile pentru protejarea datelor dvs., dar nu vom fi responsabili pentru niciun fel de daune, distrugere sau acces neautorizat la date în caz de eroare tehnică, dezastru natural, acte de terorism sau crimă.
10.5.3. Furnizorul și Prestatorul vor lua toate măsurile rezonabile pentru a vă asigura că accesul la pagină este continuu și fără erori, dar își asumă răspundere pentru eventualele erori care ar putea duce la funcționarea necorespunzătoare a site-ului și / sau pierderea potențială a datelor.
10. 6. Remediu de drept
10.6.1. Prin depunerea unei plângeri la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, oricine poate iniția o investigație privind existența unei încălcări sau a unei amenințări directe la prelucrarea datelor cu caracter personal.
10.6.2. În plus, utilizatorul poate, în caz de încălcare a drepturilor sale, să îl trimită pe acesta în instanța de judecată de la locul de reședință sau de domiciliu al Utilizatorului.
10. 7. Responsabilului cu protecția datelor
10.7.1. Datele de contact ale responsabilului cu protecția datelor sunt: (serviciiclienti@gruppi.ro )
11. Politica privind folosirea cookie-urilor
11.1. Această politică se referă la cookie-urile și la tehnologiile similare folosite în website.
11.2. Cookie-urile sunt folosite pentru următoarele scopuri:
de funcționare a site-ului,
de analiză a comportamentului vizitatorilor site-ului,
pentru publicitate.
11.3. Această politică se completează cu politica privind protecția datelor personale.
11.4. Fișierele cookie sunt fișiere text mici care conțin un identificator unic stocat pe computerul dvs. sau pe dispozitivul mobil, astfel încât dispozitivul pe care îl utilizați să fie recunoscut. Cookie-urile pot fi utilizate numai pentru durata unei vizite la un anumit site sau pentru a măsura modul în care utilizați serviciul și conținutul din timp în timp. Cookie-urile ne ajută în afișare caracteristicilor și funcțiilor importante utilizate pe site-urile noastre și ne ajută să îmbunătățim experiența clienților.
11.5. Aceste fișiere fac posibilă în principal recunoașterea terminalului utilizatorului și prezentarea conținutului într-un mod relevant, adaptat preferințelor utilizatorului.
11.6. Cookie-urile asigură utilizatorilor o experiență plăcută de navigare. De asemenea, sunt utilizate în pregătirea unor statistici anonime agregate care ne ajută să înțelegem cum un utilizator beneficiază de paginile noastre de internet, permițându-ne îmbunătățirea structurii și conținutului lor, fără a permite identificarea personală a utilizatorului.
11.7. Folosim două tipuri de cookie-uri: per sesiune și fixe.
Cookie-urile per sesiune sunt fișiere temporare ce rămân în terminalul utilizatorului până la terminarea sesiunii sau închiderea aplicației.
Cookie-urile permanente rămân pe terminalul utilizatorului pe o perioadă determinată de parametrii cookie-ului sau până sunt șterse manual de utilizator.
11.8. În cazul în care doriți sa blocați cookie-urile, unele funcționalități ale site‑ului vor fi oprite, iar acest lucru poate genera anumite disfuncționalități sau erori în folosirea site-ului nostru.
12. Reclamații
12.1. Utilizatorul ia la cunoștință că are dreptul și obligația de transmite Firmei solicitările legate de executarea incorectă sau alte întrebări, observații sau reclamații privind Serviciul solicitat, în scris (prin poștă sau e-mail) sau personal (la Serviciul Clienți al Firmei).
12.2. Părțile cad de acord, ca Prestatorul va transmite observațiile și reclamațiile primite numai producătorului (distribuitorului) produsului sau serviciului respectiv.
12.3. Prestatorul atrage atenția Utilizatorului, ca reclamațiile trimise nu înlocuiesc demararea legală privind revendicarea drepturilor la garanție față de Furnizor, astfel poate duce la prescrierea dreptului.
13. Protecția Consumatorilor
13.1. Conform Ordinului ANPC nr. 72/2010 privind unele măsuri de informare a consumatorilor, pentru corecta informare a consumatorilor și pentru a le acorda acestora posibilitatea să afle informații referitoare la modul în care pot face sesizări ori reclamații, cu privire la produsele și/sau serviciile ce le sunt puse la dispoziție, vă comunicăm următoarele: numărul de telefon TELEFONUL CONSUMATORILOR: 0219551, precum și adresa, numărul de telefon/fax ale comisariatului județean pentru protecția consumatorilor, în a cărui rază teritorială se află operatorul economic:
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj
Adresa: Cluj-Napoca, str. Năvodari nr. 2, cod 400117
Tel.: 0264/431.367
Fax: 0264/431.368
E-mail: reclamatii.cluj@opc.ro
13.2. De asemenea, vă comunicăm și adresa site-ului oficial al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor: http://www.anpc.gov.ro .
14. Soluționarea litigiilor
14.1. Dacă o dispoziție a prezentului contract se dovedește a fi neaplicabilă, ea se înlocuiește cu o dispoziție care produce un efect economic cât mai practic posibil, în sensul prevederii ineficace.
14.2. Contractul astfel încheiat este considerat a fi un contract scris, care nu va primi număr de înregistrare nici de la Prestator, nici de la Furnizor.
14.3. Limba contractului este limba română.
14.4. Prezentul document este supus legii române. Eventualele litigii apărute între vânzătorul Magazin online si cumpărător se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești române competente.
14.5. De asemenea, pentru soluționarea alternativă a litigiilor, pe cale extrajudiciară, Comisia Europeană a implementat online platforma SOL (soluționarea online a litigiilor), prin care oricare dintre părți poate soluționa litigiile rezultate din tranzacțiile online. Link-ul catre SOL.
15. Cumpărături în străinătate
15.1. Având în vedere faptul că Gruppi nu cunoaște limite, vizitatorii noștri au posibilitatea de a cumpăra de pe site și din alte țări.
15.2. Mai jos veți găsi informații despre cum puteți cumpăra în străinătate pe site-urile noastre:
a. Când faceți cumpărături, pe pagina INTRODUCEREA DATELOR PENTRU CUMPĂRARE, la adresă de livrare în câmpul ORAȘ menționați în paranteză țara de unde comandați (ex. Viena, Austria).
b. Costul de expediere poate varia în funcție de țară și zonă, prin urmare, după cumpărare, partenerul nostru vă va contacta și va comunica parametrii de expediere, și dacă există un cost suplimentar de transport în țara de destinație.
c. Plata poate fi efectuată în avans, cel mai ușor prin plată cu card bancar, dar aveți posibilitatea să cumpărați și prin transfer bancar. Modalitatea de plată prin ramburs nu poate fi folosită în străinătate.
d. Clientul este responsabil pentru orice obligație fiscală /taxă vamală/ contribuție care ar putea apărea în țara de destinație.
CONTACT
Pentru Furnizor și Prestator este important să afle părerea Utilizatorilor despre serviciile și politicile lui, astfel ne bucurăm dacă veți împărtăși cu noi întrebările și observațiile dvs.
În legătură cu politicile de protecție a datelor, utilizatorul poate contacta Furnizorul, la adresele de e-mail din e-mailul de confirmare a comenzii, și poate contacta Prestatorul pe adresa de e-mail de pe acest site.
Pentru mai multe informații ne puteți contacta:
prin email: (serviciiclienti@gruppi.ro)
pe pagina noastră de facebook: (https://www.facebook.com/gruppiromania).
Termeni și condiții de utilizare
1. Informații generale
1.1. Compania care administrează magazinul online de la adresa www.gruppi.ro, este societatea XENTURY RO SRL, înregistrată la ORC sub nr. J12/1096/2018, EUID: ROONRC.J12/1096/2018, CUI 39086865, cu sediul în mun. Cluj-Napoca, str. Napoca, nr. 4, et. 1, ap. 64, jud. Cluj, (în continuare Prestator), în calitate de agent și reprezentant al partenerilor săi contractuali, și își propune ca scop vânzarea produselor deținute de partenerii săi contractuali și vânzarea serviciilor furnizate de partenerii contractuali (denumit în continuare "Serviciul" sau "Oferta").
1.2. Magazinul online și XENTURY RO SRL funcționează în conformitate cu Legea nr. 31/1990 privind societățile comerciale, respectiv își desfășoară activitatea în conformitate cu legislația română în vigoare.
1.3. Întregul conținut al site-ului www.gruppi.ro - imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafică web, email-uri, scripturi, programe și alte date - este proprietatea XENTURY RO SRL și a furnizorilor săi și este apărat de Legea pentru protecția drepturilor de autor (Legea nr. 8/1996) și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială.
1.4. Vă rugăm să consultați cu atenție Termenii și condițiile de utilizare ale Magazinului online, deoarece aceste reguli guvernează achizițiile pe care le realizați din cadrul Magazinului online. Aceste reguli stabilesc anumite drepturi și obligații referitoare la achizițiile dvs., inclusiv clarificări și limitări importante.
1.5. Prin accesarea, utilizarea, obținerea sau achiziționarea oricărui produs, conținut, date, materiale, informații sau servicii prin intermediul site-ului nostru, dumneavoastră sunteți de acord să respectați acești Termeni și Condiții.
1.6. Prezentul Termeni și Condiții se aplică tuturor Utilizatorilor care folosesc serviciile furnizate de website.
1.7. Părțile sunt de acord în mod expres că Magazinul online/Prestatorul își rezervă dreptul de a schimba Termenii și Condițiile, iar ultima versiune a acestor Termeni și Condiții este disponibilă făcând clic pe linkul "Termeni și Condiții” de pe pagina de pornire.
1.8. Părțile sunt de acord că Magazinul online/Prestatorul nu va trimite și nu va publica notificare separată despre modificarea Termenilor și Condițiilor, monitorizarea stării actuale al Termenilor și Condițiilor cade în sarcina Utilizatorului.
1.9. Pentru o Comandă anume, sunt aplicabile Termenii și Condițiile în vigoarea în momentul plasării comenzii.
2. Definiții
2.1. Următoarele definiții se aplică în înțelesul prezentului Termeni și condiții:
„Achiziție”: utilizarea serviciului prin apăsarea butonului Cumpăr.
„Înregistrare”: Crearea unui cont de utilizator pentru un proces de achiziție mai simplu.
„Partener Contractual” sau „Furnizor”: furnizor și proprietar al ofertelor promoționale publicate pe site. Denumirea, sediul social, locația firmei, adresa pentru reclamații și adresa de e-mail a fiecărui furnizor sunt disponibile în ofertele speciale oferite de fiecare firmă în parte.
„Website” sau „Magazin online”: este site-ul administrat de noi, respectiv www.gruppi.ro.
„Preț promoțional”: prețul final brut al unui produs sau al unui serviciu.
„Preț original”: prețul de listă al produsului, în momentul afișării ofertei.
„Numărul achizițiilor”: cantitatea actuală vândută dintr-o anumită ofertă.
„Reducere comunitară”: Numărul de clienți pentru care se aplică deja beneficiul comunitar. Puteți să comandați produse sub această limită, însă acestea vor deveni automat eligibile pentru cumpărare atunci când se va activa reducerea comunitară.
3. Scopul Termenilor și Condițiilor
3.1. Scopul Termenilor și condițiilor este de a determina cadrul legal pentru relația contractuală între XENTURY RO SRL, în calitate de proprietar și administrator al paginii www.gruppi.ro, și în calitate de agent și reprezentant al partenerilor săi contractanți.
3.2. Totodată stabilește cadrul legal pentru relația contractuală între Partenerul Contractant și Utilizatorul Serviciilor (în continuare Utilizator), și informează utilizatorul despre conținutul acesteia.
3.3. Prestatorul informează prin intermediul prezentului Termeni și Condiții Utilizatorul că antreprenorii contractantului au încheiat un contract cu contractantul și au contractat Prestatorul să afișeze ofertele și reclamele, pentru a facilita vânzarea serviciilor.
3.4. Astfel partenerii contractuali incluși în acest Termeni și condiții, precum ofertele și prevederile relevante, vor fi publicate de către furnizor de servicii ca agent al fiecărui partener contractual.
3.5. Pe baza prezentului Termeni și Condiții, contractul se încheie între Partenerul contractual (denumit în continuare ”Partener”) și Utilizator (denumite în continuare ”Părți”).
3.6. Prin trimiterea Comenzii, Utilizatorul declară că a citit, a studiat și a înțeles cele detaliate în prezentul Termeni și Condiții și că înțelege să le respecte întocmai.
3.7. Prezentul Termeni și Condiții, de asemenea, își propune să definească și să reglementeze problemele fundamentale legate de protecția datelor, care apar în legătură cu utilizarea Serviciului.
3.8. Este datoria și responsabilitatea utilizatorului ca înaintea folosirii site-ului și utilizarea serviciului, să citească cu atenție Termenii și Condițiile, deoarece nerespectarea acestei obligații, nu înseamnă că cele definite în Termeni și Condiții nu guvernează raportul juridic între Părți.
3.9. Prezentul Termeni și Condiții totodată oferă informații cu privire la funcționarea site-ului pentru vizitatori care nu doresc să devină Utilizatori.
4. Produse și servicii
4.1. Vă oferim o gamă largă de produse și servicii deținute de partenerii noștri contractuali.
4.2. Furnizorul pune la dispoziție toate informațiile pe care le are la dispoziție cu privire la un anumit produs, împreună cu vânzătorul produsului. Prezentarea produselor este numai pentru scopuri informative și se bazează exclusiv pe informațiile furnizate de distribuitor sau de producătorul produsului.
4.3. Pe pagina Ofertei se poate urmări caracteristicile principale ale Ofertei (Ofertelor) actuale, în special prețul promoțional și prețul original, și cantitatea actuală, disponibilă. Prețul afișat include TVA conform legislației în vigoare.
5. Utilizarea Serviciului
5. 1. Structura website-ului vă permite să faceți cumpărături cu sau fără înregistrare.
5. 2. Dacă vă înregistrați, este responsabilitatea dvs. ca numele de utilizator și parola generată automat de sistem (care poate fi modificată ulterior de Utilizator) să nu fie divulgat altor persoane. Prestatorul tratează datele sus menționate ca informații confidențiale, și nu vor fi divulgate unei terțe părți, în afara părților contractuale pe baza prezentului Termeni și Condiții, implicate în executarea contractului.
5. 3. Datele dvs. personale sunt necesare pentru o înregistrarea cu succes. Datele personale furnizate pentru înregistrare / cumpărare trebuie să fie identice cu cele din cartea de identitate / Certificat constatator, acuratețea informațiilor furnizate fiind responsabilitatea exclusivă a Utilizatorului.
5. 4. Datele introduse înaintea lansării comenzii pot fi modificate, după trimiterea comenzii acest lucru nu mai este posibil. Prestatorul nu va fi responsabil în niciun fel pentru orice eroare sau administrare defectuoasă care rezultă din datele incorecte furnizate de Utilizator.
5. 5. Introducerea ID-ului de utilizator (adresei de e-mail) și a parolei înseamnă că o persoană fizică înregistrată, sau un reprezentant al unei persoane juridice acționează în numele societății în timpul achiziției.
5. 6. Înregistrarea cu succes presupune, de asemenea, acceptarea tuturor termenilor legali și ale altor condiții de cumpărare.
5. 7. După înregistrarea cu succes, Utilizatorul va primi o confirmare electronică.
5. 8. După înregistrarea cu succes, Utilizatorul poate oricând să se conecteze și să utilizeze Serviciul cu ID-ul personal și parola.
5. 9. Utilizatorul are dreptul să decidă dacă se înregistrează în timpul achiziției. Înregistrarea este oferită pentru fiecare achiziție.
5. 10. Numele de utilizator este adresa de e-mail a utilizatorului, iar parola este o parolă generată automat.
5. 11. Furnizorul de servicii permite Utilizatorului utilizarea Serviciului în următoarele condiții:
Serviciul poate fi utilizat respectând cadrul legal actual, precum și drepturile Prestatorului, Furnizorului și terțe părți, totodată respectând cele stipulate în prezentul Termeni și Condiții;
Este interzis utilizarea oricărui sistem sau a unei soluții care poate cauza sau are ca scop oprirea serverelor utilizate pentru funcționarea Website-ului, sau care pune în pericol funcționarea corectă a Website-ului;
Este interzis colectarea sau utilizarea datelor personale ale Utilizatorilor în scopuri de marketing sau în alte scopuri decât utilizarea intenționată a Website-ului.
6. Descrierea procesului de comandă
6.1. Alegerea ofertei
6.1.1. Primul pas pentru ca o comandă plasată de dvs. să fie procesată este alegerea tipului și numărului de produse pe care le doriți. Comanda dvs. este urmată de acceptarea noastră, conform celor descrise în continuare.
6.1.2. Selectarea Ofertei se face prin apăsarea butonului CUMPĂR pe pagina Ofertei. Prin apăsarea butonului CUMPĂR, Utilizatorul va fi redirecționat automat la pagina de comandă.
6.1.3. Dacă stocul actual este indisponibil sau epuizat, nu aveți posibilitatea să cumpărați produsul. În toate cazurile, Prestatorul publică doar cantitatea pusă la dispoziție de către Furnizor, astfel nu garantează ca pe toată durata promoției, Oferta va fi disponibilă pentru comandă.
6.2. Comanda
6.2.1. Furnizorul atrage atenția Utilizatorului asupra faptului că lansarea Comenzii de pe site generează o obligație de plată din partea utilizatorului pentru fiecare comandă.
6.2.2. Utilizatorul va plăti pentru Serviciul comandat (prețul de achiziție, taxa de serviciu), precum și taxe poștale și taxe de curier.
6.2.3. Lansarea comenzii este posibilă prin completarea fișei de comandă.
6.2.4. În afară de informațiile dvs. personale trebuie să introduceți cantitatea pe care doriți să o comandați, eventual să adăugați servicii extra (dacă este disponibil) și adresa de livrare.
6.2.5. Posibilele erori în completare pot fi verificate înainte de a trimite declarația contractuală și pot fi corectate prin simpla modificare a câmpurilor corespunzătoare. Sistemul cere automat corectitudinea datelor și permite verificarea repetată.
6.2.6. După corectarea erorilor, Utilizatorul apasă butonul CUMPĂRARE, pentru finalizarea comenzii.
6.2.7. Contractul este încheiat în momentul în care comanda finală ajunge la Prestator.
6.2.8. În funcție de comanda dvs., și în funcție de Serviciul comandat, puteți utiliza 2 metode de plată diferite. Comenzile pot fi plătite prin numerar (ramburs) sau transfer bancar.
6.2.9. În funcție de Ofertă și de cererea Furnizorului, nu toate metodele de plată sunt disponibile la o anumită Ofertă, iar prin acceptarea Termenilor și Condițiilor, Utilizatorul acceptă această posibilitate.
6.2.10. După plasarea comenzii cu succes, Utilizatorul va fi notificat prin e-mail, la adresa de e-mail specificată, în maxim 48 de ore.
6.2.11. Utilizatorul este de acord să preia și să plătească contravaloarea produsului / serviciului cumpărat, în conformitate cu metodele de livrare și de plată alese de el. De asemenea, se angajează ca, în cazul în care livrarea coletului devine inaccesibilă din vina lui, acesta rambursează Furnizorului costurile suplimentare.
6.3. Livrarea produselor
6.3.1. Livrarea produselor va avea loc întotdeauna în termenul stabilit în anunț prin intermediul Firmei și în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență nr. 34/2014.
6.3.2. Cu excepția cazului în care părțile au convenit altfel cu privire la momentul livrării, Furnizorul livrează produsele transferând posesia fizică sau controlul asupra produselor către consumator, fără întârziere nejustificată și, în orice caz, în decurs de cel mult 30 de zile de la încheierea contractului.
6.3.3. În cazuri rare, din motive care nu țin de controlul Firmei, timpul de livrare poate fi mai mare. În acest caz, cerem răbdarea Utilizatorului, care poate solicita efectuarea livrării într-un termen suplimentar, corespunzător circumstanțelor.
6.3.4. În cazul în care Furnizorul nu livrează produsele în termenul suplimentar, consumatorul are dreptul, după caz, la rezoluțiunea sau rezilierea contractului.
6.3.5. În cazul în care livrarea produsului întârzie mai mult decât cel convenit sau arătat mai sus, după solicitarea Utilizatorului, vom returna contravaloarea produsului plătit în contul indicat de către Utilizator.
6.3.6. În mod normal, Furnizorul începe executarea serviciilor stabilite după expirarea termenului limită pentru exercitarea dreptului de reziliere stabilit articolul 7, la data exactă marcată pe pagina serviciului.
6.3.7. Părțile cad de acord, ca la cererea Utilizatorului, Furnizorul poate începe executarea serviciilor - care nu sunt legate de o anumită dată - , înaintea expirării termenului limită pentru exercitare a dreptului de reziliere.
6.3.8. Utilizatorul are obligația de a afirma în mod explicit și dovedibil dorința lui, ca Furnizorul să înceapă executarea serviciilor înaintea expirării termenului limită pentru exercitare a dreptului de reziliere.
6.3.9. În cazul rezoluțiunii sau, după caz, în cazul rezilierii contractului, profesionistul rambursează fără întârzieri nejustificate toate sumele plătite în temeiul contractului de către consumator și în decurs de cel mult 7 zile de la data la care consumatorul a comunicat profesionistului decizia sa de terminare a contractului.
6.4. Durata contractului
6.4.1. Prin acceptarea Termenilor și Condițiilor, după plasarea comenzii, se încheie un contract între Furnizor și Utilizator pentru vânzarea Serviciului (în continuare Contract).
6.4.2. Părțile cad de acord, ca acest contract va fi încheiat pe o perioadă determinată, până la executarea contractului.
6.4.3. Contractul încheiat între Furnizor și Utilizator pe baza prezentului Termeni și Condiții, se termină:
odată cu executarea contractului (În cazul vânzării unui produs, contractul se termină după predarea-primirea produsului sau în cazul a mai multor produse comandate, după predarea-primirea ultimului produs, în cazul produselor din mai multe elemente, după predarea-primirea ultimului element, iar în cazul serviciilor, după terminarea executării serviciului respective.);
prin exercitarea dreptului de retragere sau reziliere al Utilizatorului menționat în punctul 7.;
odată cu decesul Utilizatorului;
cu încetarea Serviciului.
7. Renunțarea la comandă/Retragere din contract
7.1. Pe baza Ordonanței de Urgență nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniști, în cazul vânzării unui produs există așa-numitul drept de retragere, sau în cazul serviciilor, dreptul de reziliere conform codului Civil, acest drept fiind acordat consumatorului și în cazul cumpărăturilor online.
7.2. Pe baza acestui drept, Utilizatorul poate renunța la contractul încheiat pe baza prezentului Termeni și Condiții în cel mult 14 zile, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute în actul normativ de mai sus.
7.3. Perioada de retragere expiră în termen de 14 zile de la:
data încheierii contractului, în cazul contractelor de prestări de servicii;
ziua în care consumatorul sau o parte terță, alta decât transportatorul şi care este indicată de consumator, intră în posesia fizică a produselor, în cazul contractelor de vânzare, sau:
în cazul în care consumatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat, ziua în care consumatorul sau o parte terţă, alta decât transportatorul şi care este indicată de consumator, intră în posesia fizică a ultimului produs;
în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese, ziua în care consumatorul sau o parte terţă, alta decât transportatorul şi care este indicată de consumator, intră în posesia fizică a ultimului produs sau a ultimei piese;
7.4. Situații când Utilizatorul nu poate exercita dreptul de retragere (exceptări de la dreptul de retragere):
Sunt exceptate de la dreptul de retragere următoarele:
contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al consumatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere după executarea completă a contractului de către profesionist;
furnizarea de produse sau servicii al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care profesionistul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
furnizarea de produse confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar;
furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator;
furnizarea de produse care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
furnizarea de băuturi alcoolice al căror preţ a fost convenit în momentul încheierii contractului de vânzare, a căror livrare nu poate fi efectuată înainte de 30 de zile şi a căror valoare reală depinde de fluctuaţiile de pe piaţă pe care profesionistul nu le poate controla;
contractele în cazul cărora consumatorul a solicitat în mod special profesionistului să se deplaseze la domiciliul său pentru a efectua lucrări urgente de reparaţie sau de întreţinere. Dacă, cu ocazia unei astfel de vizite, profesionistul prestează alte servicii în afara celor solicitate în mod expres de consumator sau furnizează alte produse decât piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrărilor de întreţinere sau de reparaţie, dreptul de retragere se aplică respectivelor servicii sau produse suplimentare;
furnizarea de înregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate după livrare;
furnizarea de ziare, periodice şi reviste, cu excepţia contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicaţii;
contractele încheiate în cadrul unei licitaţii;
prestarea de servicii de cazare, pentru alt scop decât cel rezidenţial, transport de mărfuri, închiriere de maşini, catering sau serviciile privind activităţile de agrement, în cazul în care contractul prevede o dată sau o perioadă de executare specifică;
furnizarea de conţinut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al consumatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere.
7.5. Utilizatorul poate să-și exercite dreptul de reziliere sau de retragere prin:
a) folosirea modelului de formular de retragere;
b) orice altă declaraţie neechivocă în care îşi exprimă decizia de retragere din contract. (Ex: o scrisoare trimisă prin poştă, fax sau e-mail)
7.6. Model declarație de reziliere/retragere
(completați și trimiteți numai în cazul în care doriți să reziliați/retrageți contractul)
Către [aici se introduce numele, adresa poștală și, dacă este cazul, numărul de telefon, numărul de fax și adresa de email ale profesionistului]:
Vă informez/Vă informăm prin prezenta cu privire la retragerea mea/noastră din contractul referitor la vânzarea următoarelor produse (*)/prestarea următoarelor servicii (*) Comandate la data (*)/primite la data (*)
Numele consumatorului (consumatorilor)
Adresa consumatorului (consumatorilor)
Semnătura consumatorului (consumatorilor) (doar în cazul în care acest formular este notificat pe hârtie)
Data
7.7. De asemenea, puteți completa şi transmite electronic de pe site-ul nostru (link) formularul standard de retragere sau orice altă declaraţie neechivocă. Dacă folosiți această opțiune, vă vom transmite fără întârziere, prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere.
7.8. Dreptul de retragere și dreptul de reziliere sunt considerate valabile în momentul în care declarația utilizatorului este trimisă înainte de expirarea termenului limită menționat anterior.
7.9. Obligațiile părților în cazul retragerii
7.9.1. Obligațiile care revin profesionistului (Furnizorului) în cazul retragerii:
Rambursează toate sumele pe care le-a primit drept plată din partea consumatorului, inclusiv, după caz, costurile livrării, fără întârziere nejustificată şi, în orice caz, nu mai târziu de 30 de zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului.
În cazul contractelor de vânzare, profesionistul poate amâna rambursarea până la data recepţionării produselor care au făcut obiectul vânzării sau până la momentul primirii unei dovezi din partea consumatorului conform căreia acesta a trimis produsele către profesionist, luându-se în considerare data cea mai apropiată.
Profesionistul rambursează sumele prin transfer bancar în contul consumatorului.
Profesionistul nu este obligat să ramburseze costurile suplimentare în cazul în care consumatorul a ales în mod explicit un alt tip de livrare decât livrarea standard oferită de Furnizor.
Cu excepţia cazului în care profesionistul s-a oferit să recupereze el însuşi produsele, în cazul contractelor de vânzare, profesionistul poate amâna rambursarea până la data recepţionării produselor care au făcut obiectul vânzării sau până la momentul primirii unei dovezi din partea consumatorului conform căreia acesta a trimis produsele către profesionist, luându-se în considerare data cea mai apropiată.
7.9.2. Obligațiile consumatorului în cazul retragerii:
Cu excepţia cazului în care profesionistul s-a oferit să recupereze el însuşi produsele, consumatorul returnează produsele sau le înmânează profesionistului sau unei persoane autorizate de profesionist să recepţioneze produsele, fără întârziere nejustificată şi în decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat profesionistului decizia sa de retragere din contract. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi de consumator înainte de expirarea perioadei de 14 zile.
Consumatorul suportă doar costurile directe legate de returnarea produselor, cu excepţia cazului în care profesionistul acceptă să suporte acele costuri sau în care profesionistul nu a informat consumatorul că aceste costuri trebuie suportate de consumator. În cazul contractelor în afara spaţiilor comerciale, în cazul cărora produsele au fost livrate la domiciliul consumatorului la momentul încheierii contractului, profesionistul preia produsele pe cheltuiala sa dacă produsele, prin natura lor, nu pot fi returnate în mod normal prin poştă.
Consumatorul este responsabil doar în ceea ce priveşte diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor. Diminuarea valorii produselor nu trebuie să fie descurajantă pentru consumator în a-şi exercita dreptul de retragere. Profesionistul trebuie să poată face dovada diminuării valorii produselor care rezultă diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor.
Atunci când consumatorul îşi exercită dreptul de retragere după transmiterea cererii, consumatorul plăteşte profesionistului o sumă proporţională cu ceea ce s-a furnizat până la momentul în care consumatorul a informat profesionistul cu privire la exercitarea dreptului de retragere, în raport cu acoperirea totală a contractului. Suma proporţională care trebuie plătită profesionistului de către consumator este calculată pe baza preţului total convenit în contract. Dacă preţul total este excesiv, suma proporţională este calculată pe baza valorii de piaţă a ceea ce s-a furnizat.
Consumatorul nu suportă costurile pentru:
furnizarea, în totalitate sau parţial, de conţinut digital care nu este livrat pe un suport material, în una dintre următoarele situaţii:
a) consumatorul nu şi-a dat acordul prealabil expres cu privire la începerea prestării înainte de sfârşitul perioadei de 14 zile;
b) consumatorul nu a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi pierde dreptul de retragere în momentul în care îşi dă consimţământul;
c) profesionistul nu a furnizat confirmarea.
Exercitarea dreptului de retragere nu atrage răspunderea consumatorului.
8. Responsabilitate, garanție
8.1. Utilizatorul ia la cunoștință că eventualele riscuri asociate cu navigarea și cumpărarea ar trebui să fie evaluate de el însuși și el va trebui să ia măsuri pentru asigurarea utilizării în siguranță a calculatorului și protejarea datelor de pe calculator.
8.2. Furnizorul de servicii nu va fi răspunzător pentru daunele rezultate din forța majoră sau orice alt eveniment care nu este controlat de acesta, incluzând, dar fără a se limita la
utilizarea sau funcționarea necorespunzătoare a site-ului,
prin modificarea datelor de către cineva ,
întârzierea în transmiterea informațiilor,
cauzate de viruși,
eroare de software, eroare de rețea, altă eroare tehnică,
eroare de sistem sau linie
pentru daunele rezultate din informațiile eronate furnizate de furnizor.
8.3. Furnizorul pune la dispoziție toate informațiile pe care le are la dispoziție cu privire la un anumit produs, împreună cu vânzătorul produsului. Prezentarea produselor este numai pentru scopuri informative și se bazează exclusiv pe informațiile furnizate de distribuitor sau de producătorul produsului. Prestatorul nu își asumă nicio răspundere pentru acuratețea, fiabilitatea, completitudinea datelor și nu își asumă responsabilitatea pentru daunele directe sau indirecte provenite din absența acestor informații.
8.4. Prestatorul încearcă să se asigure că numai partenerii săi de încredere sunt incluși în Partenerii Contractuali, însă datorită naturii Serviciilor nu își asumă nicio responsabilitate pentru informațiile furnizate de partenerii săi și pentru conduita partenerilor săi.
8.5. Magazinul online vă oferă garanțiile conferite produselor conform Legii nr. 449/2003 privind vânzarea produselor si garanțiile asociate acestora.
8.6. Pentru toate produsele vândute și livrate de către noi beneficiați de certificate de garanție conform legislației in vigoare și politicilor comerciale ale producătorilor.
8.7. Garanția legală pentru conformitatea produselor
8.7.1. Furnizorul este obligat să vă livreze produse care sunt în conformitate cu contractul. Se consideră că produsele sunt în conformitate cu contractul dacă:
corespund descrierii făcute de vânzător şi au aceleaşi calităţi ca şi produsele pe care vânzătorul Ie-a prezentat consumatorului ca mostră sau model;
corespund oricărui scop specific solicitat de către consumator, scop făcut cunoscut vânzătorului şi acceptat de acesta la încheierea contractului de vânzare-cumpărare;
corespund scopurilor pentru care sunt utilizate în mod normal produsele de acelaşi tip;
fiind de acelaşi tip, prezintă parametri de calitate şi performanţe normale, la care consumatorul se poate aştepta în mod rezonabil, date fiind natura produsului şi declaraţiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, făcute de vânzător, de producător sau de reprezentantul acestuia, în special prin publicitate sau prin înscriere pe eticheta produsului.
8.7.2. Nu se consideră a fi lipsă de conformitate dacă în momentul încheierii contractului de vânzare-cumpărare consumatorul a cunoscut sau nu putea, în mod rezonabil, să nu cunoască această lipsă de conformitate ori dacă lipsa de conformitate îşi are originea în materialele furnizate de consumator.
8.7.3. Vânzătorul nu este răspunzător de declaraţiile publice, în oricare dintre următoarele situaţii, dacă probează că:
nu a cunoscut şi nu ar fi putut, în mod rezonabil, să cunoască declaraţiile în cauză;
declaraţia fusese corectată la momentul încheierii contractului;
decizia de a cumpăra produsul nu putea fi influenţată de declaraţiile publice în cauză.
8.7.4. Vânzătorul este răspunzător faţă de consumator pentru orice lipsă a conformităţii existentă la momentul când au fost livrate produsele.
8.7.5. În cazul lipsei conformităţii, consumatorul are dreptul de a solicita vânzătorului să i se aducă produsul la conformitate, fără plată (inclusiv costurile poştale, de transport, manipulare, diagnosticare, expertizare, demontare, montare, manoperă, materiale utilizate şi ambalare), prin:
reparare;
înlocuire;
reducerea corespunzătoare a preţului;
rezoluţiunea contractului privind acest produs.
8.7.6. În cazul lipsei conformităţii, aveți dreptul de a solicita vânzătorului în primul rând repararea produsului sau aveți dreptul de a solicita înlocuirea produsului, în fiecare caz fără plată, cu excepţia situaţiei în care măsura este imposibilă sau disproporţionată.
8.7.7. O măsură reparatorie va fi considerată ca disproporţionată, dacă ea impune vânzătorului costuri care sunt nerezonabile în comparaţie cu cealaltă măsură reparatorie, luându-se în considerare:
valoarea pe care ar fi avut-o produsele dacă nu ar fi existat lipsa de conformitate;
importanţa lipsei de conformitate;
dacă cealaltă măsură reparatorie ar putea fi realizată fără un inconvenient semnificativ pentru consumator.
8.7.8. Măsură reparatorie va fi considerată ca imposibilă dacă vânzătorul nu poate asigura produse identice pentru înlocuire sau piese de schimb pentru reparare, inclusiv ca urmare a lipsei utilajelor sau a tehnologiei aferente.
8.7.9. Orice reparare sau înlocuire a produselor va fi făcută în cadrul unei perioade de timp, stabilită de comun acord, în scris, între vânzător şi consumator, luându-se în considerare natura produselor şi scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilită nu poate depăşi 15 zile calendaristice de la data la care cumpărătorul, după caz, a adus la cunoştinţa vânzătorului lipsa de conformitate a produsului sau a predat produsul vânzătorului ori persoanei desemnate de acesta pe baza unui document de predare-preluare.
8.7.10. Vânzătorul are aceleaşi obligaţii pentru produsul înlocuit ca şi pentru produsul vândut iniţial.
8.7.11. Consumatorul poate solicita o reducere corespunzătoare a preţului sau rezoluţiunea contractului în oricare dintre următoarele cazuri:
dacă nu beneficiază nici de repararea, nici de înlocuirea produsului;
dacă vânzătorul nu a luat măsura reparatorie într-o perioadă de timp rezonabilă;
dacă vânzătorul nu a luat măsura reparatorie, fără inconveniente semnificative pentru consumator.
8.7.12. Consumatorul nu este îndreptăţit să solicite rezoluţiunea contractului, dacă lipsa conformităţii este minoră.
8.7.13. Răspunderea vânzătorului este angajată dacă lipsa de conformitate apare într-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului.
8.7.14. După expirarea termenului prevăzut, consumatorii pot pretinde remedierea sau înlocuirea produselor care nu pot fi folosite în scopul pentru care au fost realizate ca urmare a unor vicii ascunse apărute în cadrul duratei medii de utilizare, în condiţiile legii.
8.7.15. Pentru produsele a căror durată medie de utilizare este mai mică de 2 ani, termenul prevăzut se reduce la această durată.
8.7.16. Consumatorul trebuie să informeze vânzătorul despre lipsa de conformitate în termen de două luni de la data la care a constatat-o.
8.7.17. Până la proba contrară, lipsa de conformitate apărută în termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezumă că a existat la momentul livrării acestuia, cu excepţia cazurilor în care prezumţia este incompatibilă cu natura produsului sau a lipsei de conformitate.
8.8. Garanția comercială
8.8.1. Este orice angajament din partea profesionistului sau a unui producător faţă de consumator, în plus faţă de obligaţiile legale referitoare la garanţia legală de conformitate, de a rambursa preţul plătit sau de a înlocui, a repara sau a întreţine produsele în orice mod, în cazul în care acestea nu corespund specificaţiilor sau oricărei altei cerinţe din declaraţia privind garanţia sau din publicitatea relevantă disponibilă în momentul sau înaintea încheierii contractului, cerinţă care nu este legată de conformitate.
8.8.2. Certificatul de garanţie, emis pe baza garanţiei comerciale, precizează elementele de identificare a produsului, termenul de garanţie, durata medie de utilizare, modalităţile de asigurare a garanţiei - întreţinere, reparare, înlocuire şi termenul de realizare a acestora, inclusiv denumirea şi adresa vânzătorului şi ale unităţii specializate de service.
8.8.3. Produsele de folosinţă îndelungată trebuie să fie însoţite de certificatul de garanţie emis pe baza garanţiei comerciale şi, dacă reglementările în vigoare prevăd, de declaraţia de conformitate, precum şi de cartea tehnică ori de instrucţiunile de folosire, instalare, exploatare, întreţinere, eliberate de producător.
8.8.4. Timpul de nefuncţionare din cauza lipsei de conformitate apărute în cadrul termenului de garanţie prelungeşte termenul de garanţie legală de conformitate şi cel al garanţiei comerciale şi curge, după caz, din momentul la care a fost adusă la cunoştinţa vânzătorului lipsa de conformitate a produsului sau din momentul prezentării produsului la vânzător/unitatea service până la aducerea produsului în stare de utilizare normală şi, respectiv, al notificării în scris în vederea ridicării produsului sau predării efective a produsului către consumator.
8.8.5. Produsele de folosinţă îndelungată care înlocuiesc produsele defecte în cadrul termenului de garanţie vor beneficia de un nou termen de garanţie care curge de la data preschimbării produsului.
8.8.6. Produsele de folosinţă îndelungată defectate în termenul de garanţie legală de conformitate, atunci când nu pot fi reparate sau când durata cumulată de nefuncţionare din cauza deficienţelor apărute în termenul de garanţie legală de conformitate depăşeşte 10% din durata acestui termen, la cererea consumatorului, vor fi înlocuite de vânzător sau acesta va restitui consumatorului contravaloarea produsului respectiv.
8.8.7. Termenul de garanţie curge de la data intrării bunului respectiv în posesia consumatorului.
9. Alte condiții de utilizare
9.1. Magazinul online își rezervă dreptul de a anula orice comandă plasată de dvs. în cazul în care aceasta era afectată la momentul respectiv de o eroare tipografică în privința prețului sau disponibilității oricăruia dintre elementele comandate.
9.2. Magazinul online poate realiza modificări asupra specificațiilor oricăror produse sau servicii oferite în magazinul online, sau asupra prețurilor aplicabile pentru aceste produse sau servicii, fără notificare prealabilă. Deși Magazinul online face eforturi permanente pentru a asigura acuratețea informațiilor referitoare la produsele și serviciile oferite, există posibilitatea ca unele informații furnizate în magazinul online să nu fie actualizate.
9.3. Fotografiile afișate pe paginile Magazinului online au caracter informativ.
9.4. Toate ofertele speciale și campaniile promoționale oferite în cadrul Magazinului online sunt valabile în limita stocului disponibil și nu se cumulează în afara cazului în care se specifică în mod expres acest lucru.
9.5. Magazinul online își rezervă dreptul de a realiza oricare dintre următoarele acțiuni, fără notificare:
să modifice, să suspende sau să înceteze operarea sau accesarea Magazinului online, sau a oricărei porțiuni din Magazinul online, pentru orice motiv;
să modifice Magazinul online, sau orice porțiune a Magazinului online, și orice reguli sau termeni aplicabili;
să întrerupă operarea Magazinului online sau a oricărei porțiuni a Magazinului online în funcție de necesitatea realizării de operațiuni de mentenanță programate sau neprogramate, corectare a erorilor, sau orice alte modificări.
9.6. Magazinul online își rezervă dreptul de a modifica prezenta condiții de utilizare ale Magazinului online în orice moment, fără înștiințare prealabilă.
10. Politica privind protecția datelor cu caracter personal
10. 1. Scopul protecției datelor și temeiul legal
10.1. 1. Scopul prelucrării datelor este identificarea Utilizatorilor pentru îndeplinirea următoarelor:
îndeplinirea obligațiilor ce decurg din contractul încheiat între Furnizor și Utilizator;
solicitarea opiniei Utilizatorului despre produse și servicii ;
informare privind utilizarea și posibilitățile paginii;
remedierea efectivă a erorilor de funcționare.
10.1. 2. Furnizorul și Prestatorul tratează datele personale furnizate de Utilizator în principal pentru executarea contractelor încheiate între Utilizator și Furnizor.
10.1. 3. Durata gestionării datelor este egal cu termenul de realizare a contractelor încheiate.
10.1. 4. Datele personale furnizate de Utilizator pot fi utilizate de către Furnizor și Prestator în scopuri de marketing direct și în alte scopuri diferite de scopul inițial al colectării datelor, numai după ce Utilizatorul a fost informat și a dat acceptul pentru prelucrarea datelor în alte scopuri.
10.1. 5. Acceptarea acestei Termeni și Condiții, de asemenea, este un consimțământ pentru acordarea autorizației de gestionare a datelor cu caracter personal furnizate de Utilizator.
10.1. 6. Într-un astfel de caz, durata prelucrării datelor se va extinde până la retragerea consimțământului de prelucrare a datelor. Consimțământul poate fi retras în orice moment, în scris. Prestatorul are dreptul să trimită informații tuturor utilizatorilor (utilizând datele personale furnizate) cu privire la funcționarea paginii sau cu privire la orice modificare în funcționarea paginii.
10. 2. Prelucrarea, distribuirea, vizualizarea și modificarea datelor personale
10.2.1. Furnizorul și Prestatorul informează utilizatorii magazinului on-line, că datele lor personale sunt păstrate confidențiale de către Furnizor și Prestator, în calitate de operator de date personale și vor lua toate măsurile de securitate, tehnice și organizatorice care garantează securitatea datelor.
10.2.2. Predarea datelor personale ale Utilizatorului este întotdeauna facultativă, pe baza de consimțământ, iar Furnizorul și Prestatorul pot utiliza numai datele personale furnizate în conformitate cu prevederile acestei Regulament privind protecția datelor personale și legislația aplicabilă privind protecția datelor.
10.2.3. Utilizatorul poate vizualiza pagina Prestatorului fără a-și dezvălui datele personale, dar există servicii (de exemplu, comenzi) pentru care este esențială înregistrarea și introducerea și prelucrarea anumitor date personale. Câmpurile obligatorii sunt întotdeauna marcate cu steluță.
10.2.4. Utilizatorul are dreptul, ca în orice moment și fără limitare, să vizualizeze informațiile personale pe care le-a introdus în timpul înregistrării, stocate de operator.
10.2.5. Totodată vă informăm că aveți dreptul de a obține de la operator:
rectificarea datelor cu caracter personal inexacte, fără întârzieri nejustificate, ținându-se seama de scopurile în care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declarații suplimentare.
ștergerea datelor cu caracter personal care vă privesc, fără întârzieri nejustificate pentru următoarele motive :
datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor;
persoana vizată își retrage consimțământul și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
persoana vizată se opune prelucrării;
datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale care revine operatorului în temeiul dreptului UE sau al dreptului intern.
datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale.
restricționarea prelucrării în cazul în care:
persoana vizată contestă exactitatea datelor, pentru o perioadă care îi permite operatorului să verifice exactitatea datelor;
prelucrarea este ilegală, iar persoana vizată se opune ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;
operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar persoana vizată i le solicită pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță;
persoana vizată s-a opus prelucrării, pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate.
de a primi datele cu caracter personal care vă privesc și pe care le-ați furnizat operatorului într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat și aveți dreptul de a transmite aceste date altui operator, fără obstacole din partea operatorului căruia i-au fost furnizate datele cu caracter personal în cazul în care prelucrarea se bazează pe consimțământ sau pe un contract sau prelucrarea este efectuată prin mijloace automate.
10.2.6. Furnizorul și Prestatorul vor oferi Utilizatorului posibilitatea de a modifica informațiile personale furnizate în timpul înregistrării atunci când acestea se schimbă. Puteți face acest lucru dacă trimiteți o cerere la adresa serviciiclienti@gruppi.ro .
10. 3. Ștergerea datelor cu caracter personal
10.3.1. Prestatorul permite de asemenea Utilizatorului să solicite ștergerea datelor personale furnizate în timpul înregistrării printr-o solicitare trimisă la adresa de e-mail serviciiclienti@gruppi.ro . Prestatorul îndeplinește cererea de ștergere dacă nu există niciun obstacol și șterge datele personale din datele înregistrate ca date active.
10.3.2. Furnizorul și Prestatorul informează Utilizatorii săi că orice date cu caracter personal care au fost introduse cu consimțământul Utilizatorului pentru a-și îndeplini obligațiile legale sau pentru a exercita interesele legitime ale operatorului de date sau ale terților, dacă acest interes este impus de dreptul la protecția datelor cu caracter personal fără consimțământul special, în aceste cazuri Prestatorul are dreptul de a gestiona datele și după retragerea consimțământului Utilizatorului sau după primirea cererii privind ștergerea datelor cu caracter personal.
10.3.3. Furnizorul atrage atenția Utilizatorilor ca este obligat prin lege, să păstreze toate datele acele date cu caracter personal care au fost introduse în sistem, timp de cinci ani, sub formă de arhivă.
10.3.4. Datele personale ale Utilizatorilor care nu se mai loghează în webshop timp de cinci ani, vor fi șterse și distruse automat. Totodată, Furnizorul păstrează sub formă activă toate acele date personale – chiar dacă a fost depusă o cerere de ștergere a datelor personale -, care îi sunt necesare pentru recuperarea creanțelor legate de utilizarea webshopului.
10. 4. Utilizarea și publicarea datelor personale
10.4.1. Furnizorul și Prestatorul vor utiliza întotdeauna datele personale ale Utilizatorului în conformitate cu acest Regulament privind protecția datelor personale și în conformitate cu consimțământul dat, și nu le va divulga unor terțe părți, cu excepția cazurilor menționate în prezenta declarație.
10.4.2. Prin trimiterea comenzii, Utilizatorul este de acord în mod expres să transmită date cu caracter personal societății de distribuire a coletelor.
10.4.3. Furnizorul are dreptul de a transfera către terți statisticile privind datele personale colectate de la utilizatori, numai după ce din aceste date au fost eliminate toate informațiile ce țin de persoana care a comunicat datele respective. Din datele transmise astfel, nu pot fi reproduse în niciun fel datele personale ale persoanei care a comunicat datele.
10.4.4. În cazul în care Furnizorul și Prestatorul află că Utilizatorul furnizează date cu caracter personal ale unei terțe părți sau utilizează informații personale sau de altă natură, disponibile pe site sau obținute ilegal de pe site, încălcând drepturile unei terțe părți sau încalcă prevederile acestei Declarații de confidențialitate, sau produce daune în timpul utilizării paginii, va lua măsurile legale necesare și va face tot posibilul pentru ca autoritățile să pot determina identitatea infractorului.
10. 5. Securitatea datelor colectate
10.5.1. Vom lua toate măsurile tehnice și organizaționale necesare pentru ca toate informațiile personale pe care ni le furnizați să fie protejate, inclusiv prin limitarea accesului la datele dvs. personale ai angajaților noștri și asigurarea unei protecții fizice, electronice și procedurale continue, care corespund regulilor privind datele personale, totodată bazele de date vor fi securizate prin folosirea unei parole.
10.5.2. Vom lua toate măsurile rezonabile pentru protejarea datelor dvs., dar nu vom fi responsabili pentru niciun fel de daune, distrugere sau acces neautorizat la date în caz de eroare tehnică, dezastru natural, acte de terorism sau crimă.
10.5.3. Furnizorul și Prestatorul vor lua toate măsurile rezonabile pentru a vă asigura că accesul la pagină este continuu și fără erori, dar își asumă răspundere pentru eventualele erori care ar putea duce la funcționarea necorespunzătoare a site-ului și / sau pierderea potențială a datelor.
10. 6. Remediu de drept
10.6.1. Prin depunerea unei plângeri la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, oricine poate iniția o investigație privind existența unei încălcări sau a unei amenințări directe la prelucrarea datelor cu caracter personal.
10.6.2. În plus, utilizatorul poate, în caz de încălcare a drepturilor sale, să îl trimită pe acesta în instanța de judecată de la locul de reședință sau de domiciliu al Utilizatorului.
10. 7. Responsabilului cu protecția datelor
10.7.1. Datele de contact ale responsabilului cu protecția datelor sunt: (serviciiclienti@gruppi.ro )
11. Politica privind folosirea cookie-urilor
11.1. Această politică se referă la cookie-urile și la tehnologiile similare folosite în website.
11.2. Cookie-urile sunt folosite pentru următoarele scopuri:
de funcționare a site-ului,
de analiză a comportamentului vizitatorilor site-ului,
pentru publicitate.
11.3. Această politică se completează cu politica privind protecția datelor personale.
11.4. Fișierele cookie sunt fișiere text mici care conțin un identificator unic stocat pe computerul dvs. sau pe dispozitivul mobil, astfel încât dispozitivul pe care îl utilizați să fie recunoscut. Cookie-urile pot fi utilizate numai pentru durata unei vizite la un anumit site sau pentru a măsura modul în care utilizați serviciul și conținutul din timp în timp. Cookie-urile ne ajută în afișare caracteristicilor și funcțiilor importante utilizate pe site-urile noastre și ne ajută să îmbunătățim experiența clienților.
11.5. Aceste fișiere fac posibilă în principal recunoașterea terminalului utilizatorului și prezentarea conținutului într-un mod relevant, adaptat preferințelor utilizatorului.
11.6. Cookie-urile asigură utilizatorilor o experiență plăcută de navigare. De asemenea, sunt utilizate în pregătirea unor statistici anonime agregate care ne ajută să înțelegem cum un utilizator beneficiază de paginile noastre de internet, permițându-ne îmbunătățirea structurii și conținutului lor, fără a permite identificarea personală a utilizatorului.
11.7. Folosim două tipuri de cookie-uri: per sesiune și fixe.
Cookie-urile per sesiune sunt fișiere temporare ce rămân în terminalul utilizatorului până la terminarea sesiunii sau închiderea aplicației.
Cookie-urile permanente rămân pe terminalul utilizatorului pe o perioadă determinată de parametrii cookie-ului sau până sunt șterse manual de utilizator.
11.8. În cazul în care doriți sa blocați cookie-urile, unele funcționalități ale site‑ului vor fi oprite, iar acest lucru poate genera anumite disfuncționalități sau erori în folosirea site-ului nostru.
12. Reclamații
12.1. Utilizatorul ia la cunoștință că are dreptul și obligația de transmite Firmei solicitările legate de executarea incorectă sau alte întrebări, observații sau reclamații privind Serviciul solicitat, în scris (prin poștă sau e-mail) sau personal (la Serviciul Clienți al Firmei).
12.2. Părțile cad de acord, ca Prestatorul va transmite observațiile și reclamațiile primite numai producătorului (distribuitorului) produsului sau serviciului respectiv.
12.3. Prestatorul atrage atenția Utilizatorului, ca reclamațiile trimise nu înlocuiesc demararea legală privind revendicarea drepturilor la garanție față de Furnizor, astfel poate duce la prescrierea dreptului.
13. Protecția Consumatorilor
13.1. Conform Ordinului ANPC nr. 72/2010 privind unele măsuri de informare a consumatorilor, pentru corecta informare a consumatorilor și pentru a le acorda acestora posibilitatea să afle informații referitoare la modul în care pot face sesizări ori reclamații, cu privire la produsele și/sau serviciile ce le sunt puse la dispoziție, vă comunicăm următoarele: numărul de telefon TELEFONUL CONSUMATORILOR: 0219551, precum și adresa, numărul de telefon/fax ale comisariatului județean pentru protecția consumatorilor, în a cărui rază teritorială se află operatorul economic:
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj
Adresa: Cluj-Napoca, str. Năvodari nr. 2, cod 400117
Tel.: 0264/431.367
Fax: 0264/431.368
E-mail: reclamatii.cluj@opc.ro
13.2. De asemenea, vă comunicăm și adresa site-ului oficial al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor: http://www.anpc.gov.ro .
14. Soluționarea litigiilor
14.1. Dacă o dispoziție a prezentului contract se dovedește a fi neaplicabilă, ea se înlocuiește cu o dispoziție care produce un efect economic cât mai practic posibil, în sensul prevederii ineficace.
14.2. Contractul astfel încheiat este considerat a fi un contract scris, care nu va primi număr de înregistrare nici de la Prestator, nici de la Furnizor.
14.3. Limba contractului este limba română.
14.4. Prezentul document este supus legii române. Eventualele litigii apărute între vânzătorul Magazin online si cumpărător se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești române competente.
14.5. De asemenea, pentru soluționarea alternativă a litigiilor, pe cale extrajudiciară, Comisia Europeană a implementat online platforma SOL (soluționarea online a litigiilor), prin care oricare dintre părți poate soluționa litigiile rezultate din tranzacțiile online. Link-ul catre SOL.
15. Cumpărături în străinătate
15.1. Având în vedere faptul că Gruppi nu cunoaște limite, vizitatorii noștri au posibilitatea de a cumpăra de pe site și din alte țări.
15.2. Mai jos veți găsi informații despre cum puteți cumpăra în străinătate pe site-urile noastre:
a. Când faceți cumpărături, pe pagina INTRODUCEREA DATELOR PENTRU CUMPĂRARE, la adresă de livrare în câmpul ORAȘ menționați în paranteză țara de unde comandați (ex. Viena, Austria).
b. Costul de expediere poate varia în funcție de țară și zonă, prin urmare, după cumpărare, partenerul nostru vă va contacta și va comunica parametrii de expediere, și dacă există un cost suplimentar de transport în țara de destinație.
c. Plata poate fi efectuată în avans, cel mai ușor prin plată cu card bancar, dar aveți posibilitatea să cumpărați și prin transfer bancar. Modalitatea de plată prin ramburs nu poate fi folosită în străinătate.
d. Clientul este responsabil pentru orice obligație fiscală /taxă vamală/ contribuție care ar putea apărea în țara de destinație.
CONTACT
Pentru Furnizor și Prestator este important să afle părerea Utilizatorilor despre serviciile și politicile lui, astfel ne bucurăm dacă veți împărtăși cu noi întrebările și observațiile dvs.
În legătură cu politicile de protecție a datelor, utilizatorul poate contacta Furnizorul, la adresele de e-mail din e-mailul de confirmare a comenzii, și poate contacta Prestatorul pe adresa de e-mail de pe acest site.
Pentru mai multe informații ne puteți contacta:
prin email: (serviciiclienti@gruppi.ro)
pe pagina noastră de facebook: (https://www.facebook.com/gruppiromania).
Magazinul nostru online oferă clienților noștri o soluție sigură de plată prin card de credit oferită de CIB Bank. Securitatea se bazează pe separarea datelor. Magazinul online primește de la client informațiile legate de comandă, totodată banca primește doar datele de pe card, care sunt necesare pentru finalizarea plății, pe pagina de plăți, care utilizeaza o cheie de criptare pe 128 de biti SSL. Webshopul nu primește date legate de conținutul paginii de plăți, acestea sunt disponibile numai băncii. Rezultatul tranzacției după efectuarea plății va fi comunicat de către webshop. Pentru plata cu card bancar, browserul Dumneavoastră trebuie să suporte criptarea SSL.
Valoarea bunurilor / serviciilor achiziționate, suma plătită este blocată imediat în contul de card.
Vă rugăm citiți informațiile detaliate!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bine ați venit la webshopul nostrum, care funcționează cu soluția de plată on-line sigură a CIB Bank!
Mai jos este o scurtă descriere a modului de a face o achiziție sigură.
Ce să urmăriți atunci când faceți cumpărături?
Citiți descrierea noastră despre magazinul nostru web, condițiile de cumpărare și condițiile de livrare și de plată!
Examinați condițiile de securitate ale magazinului nostru Web, deoarece acestea vor garanta securitatea datelor Dumneavoastră!
Urmăriți informațiile Dumneavoastră legate de cumpărături!
Urmăriți detaliile tranzacției de plată! (identificatorul tranzacției, numărul licenței)
Asigurați-vă că datele confidențiale ale cardului Dumneavoastră nu sunt accesibile unei persoane neautorizate.
Utilizați un browser care acceptă opțiunea de criptare SSL!
Despre securitate
SSL este abrevierea criptării Secure Sockets Layer. Banca noastră parteneră dispune de o cheie de criptare de 128 biți, care protejează canalul de comunicații. Firma VeriSign face posibilă băncii CIB folosirea cheii de 128 biți, carea asigură criptarea bazată pe SSL. În prezent, 90% din comerțul electronic mondial utilizează această metodă de criptare. Browserul utilizat de cumpărător utilizează SSL pentru a cripta datele deținătorului cardului înainte de a le trimite, astfel încât acestea sunt trimise la CIB Bank în formă criptată și nu pot fi interpretate de persoane neautorizate.
Carduri bancare acceptate
Sistemul de plăți on-line CIB Bank permite folosirea cardurilor VISA și VISA Electron (în cazul Electronului numai dacă sunt autorizate de banca emitentă), Mastercard / Maestro, și ale cardurilor web.
Pașii de plată
Alegeți marfa / serviciul de pe pagina magazinului web pe care doriți să o plătiți prin plata prin card bancar.
Veți fi transferat apoi la pagina de plată securizată a CIB Bank unde trebuie să completați detaliile cardului pentru a începe plata.
După introducerea informațiilor despre card, faceți clic pe butonul Plată pentru a începe tranzacția.
După plată veți reveni la pagina magazinului web unde veți primi o confirmare a rezultatului tranzacției.
În cazul plății cu un card de credit, după o tranzacție de succes, aceasta înseamnă acceptarea cardului bancar și acceptarea verificării colateralului, CIB Bank va începe să taxeze contul deținătorului de card cu valoarea bunurilor sau serviciilor.
Dacă nu sunteți redirecționat de la pagina de plată către pagina magazinului web, tranzacția va fi considerată nereușită. Dacă pe pagina de plată a băncii apăsați butonul Back sau Refresh, sau închideți fereastra browserului înainte de a fi redirecționat la pagina magazinului web, plata ca fi considerată nereușită.
Dacă doriți să aflați mai multe despre rezultatul tranzacției, eșecul acesteia, motivele și detaliile acesteia, contactați banca emitentă a cardului Dumneavoastră.
Ce tipuri de card sunt acceptate
Carduri embosate VISA și Mastercard, unele carduri VISA Electron. În cazul cardurilor VISA Electron, utilizarea lor pentru plăți pe internet este depinde de banca emitentă. Cardurile VISA Electron emise de CIB Bank pot fi utilizate pentru cumpărături online.
Care carduri bancare sunt potrivite pentru plata online?
Toate cardurile VISA și Mastercard / Maestro care au fost autorizate de banca emitentă a cardului pentru plată online și carduri web special concepute pentru utilizarea pe internet.
Se poate plăti cu un card de cumpărături?
Nu puteți plăti pe internet cu carduri de tip "point-of-collection" emise de comercianți / furnizori de servicii cu puncte de loialitate.
Se poate plăti cu carduri co-brandate?
Puteți plăti cu orice card co-brand care este o cartelă MasterCard sau VISA pentru plată online.
PROCESUL DE PLATĂ
Cum funcționează procesul de plată online a băncii?
Cumpărătorul inițiază plata pe site-ul comerciantului / furnizorului în urma alegerii metodei de plată a cardului de credit și va fi redirecționat pe o pagină de plată securizat cu un canal de comunicații securizat. Pentru plată, introduceți numărul cardului, data de expirare și codul de validare de 3 cifre din spatele bannerului de semnătură al cardului. Inițializați tranzacția, iar cardul va trece printr-o autorizație în timp real, în care va fi verificată originalitatea, acoperirea și limita de achiziție a cardului. Dacă toate detaliile tranzacției sunt corecte, suma plătibilă este blocată pe cardul dvs. de către deținătorul de cont (banca emitentă a cardului). În funcție de banca emitentă, suma va fi debitată în câteva zile.
Prin ce se deosebește plata prin card web de cea tradițională?
Facem distincția între tranzacțiile Card Present și Card Not Present. Tranzacția Card Present se face folosind un terminal POS. După retragerea cardului și introducerea codului PIN, terminalul va contacta banca deținătorului cardului prin intermediul centrului de autorizare și în funcție de tipul cardului sau de emitentul cardului prin intermediul rețelei VISA sau MasterCard. Validarea și autorizația au loc aici. Mergând înapoi pe aceastră rută, terminalul POS (comerciantul) primește autorizarea sau respingerea. Cumpărătorul semnează bonul.
Card non Present este o tranzacție în care cardul bancar nu este prezent fizic. Acestea includ tranzacții prin poștă, telefon și tranzacții electronice (internet), în care clientul (deținătorul cardului) inițiază tranzacția introducând datele de card solicitate de o pagină de plată securizată (criptată pe 128 de biți).
Dacă tranzacția este cu succes, veți primi un număr de autorizare, care este același cu numărul din certificatul pe suport de hârtie
Ce înseamnă rezervarea?
Tranzacția este urmată imediat de către bancă atunci când este vorba de notificarea băncii, deoarece taxa efectivă trebuie mai întâi să fie primită de datele oficiale, ceea ce durează câteva zile, iar suma achiziționată poate fi refolosită. Din acest motiv, banii pe care îi cumpărați sau le împrumutați sunt asigurați prin rezervare. Suma rezervată este inclusă în soldul contului, adică are dobândă, dar nu poate fi cheltuită din nou. Rezervarea prevede refuzul tranzacțiilor pentru care nu există garanții, chiar dacă soldul contului poate, în principiu, să ofere încă o oportunitate.
PLĂȚI NEREUȘITE ȘI ACȚIUNI
În ce caz poate o tranzacție să nu reușească?
În general, un ordin de plată care nu este acceptat de banca emitentă a cardului (adică în cazul în care clientul a primit cardul); dar în cazul utilizării cardurilor bancare, acest lucru se datorează și faptului că, din cauza unei erori de telecomunicații sau a unei erori IT, cererea de licență nu ajunge la banca emitentă a cardului.
Eroare de card
Cardul nu este potrivit pentru plata online.
Utilizarea cardului pe Internet este interzisă de o bancă de gestionare a contului.
Utilizarea cardului este interzisă.
Datele cardului (numărul cardului, scadența, codul liniei de semnătură) au fost introduse incorect.
Cardul a expirat.
Eroare de cont
Nu există acoperire pentru tranzacție.
Suma tranzacției depășește limita de achiziție a cardului.
Eroare de conectare
Linia a fost probabil anulată în timpul tranzacției. Încercați din nou.
Tranzacția a eșuat din cauza unui timp de expirare. Încercați din nou.
Eroare tehnică
Dacă nu sunteți redirecționat la pagina furnizorului din pagina de plată, tranzacția a eșuat.
Dacă sunteți redirecționat, dar browserul dvs. revine pe pagina de plată prin "back "reload" sau "refresh", tranzacția dvs. va fi respinsă automat din motive de securitate.
Ce trebuie făcut dacă procesul de plată nu se reușește?
Un identificator de tranzacții este întotdeauna generat pentru tranzacție, pe care vă recomandăm să o înregistrați. Dacă, în timpul unei încercări de plată, o tranzacție bancară-bancă este respinsă, contactați managerul contului dvs. bancar.
De ce ar trebui să contactați banca în caz de nereușită a plății?
În timpul verificării cardului, banca emitentă informează banca comerciantului cu privire la suma pe care o poate efectua tranzacția. Banca acceptatoare nu poate dezvălui informații confidențiale clientului unei alte bănci, numai banca care identifică deținătorul cardului are dreptul să facă acest lucru.
Ce înseamna dacă am primit SMS de la bancă pentru blocarea sumei, dar comerciantul / prestatorul de servicii indică faptul că plata a eșuat?
Acest fenomen poate apărea dacă cardul a fost verificat pe pagina plătitorului, dar nu ați revenit pe site-ul web al comerciantului / furnizorului de servicii. Tranzacția este neterminată în acest caz, așa că devine automat nereușită. În acest caz, suma nu va fi taxată pe cardul dvs., rezervarea va fi anulată.
SECURITATE
Ce înseamnă VeriSign și canalul de comunicații criptat de 1287 biți?
SSL este abrevierea criptării Secure Sockets Layer. Banca noastră parteneră dispune de o cheie de criptare de 128 biți, care protejează canalul de comunicații. Firma VeriSign face posibilă băncii CIB folosirea cheii de 128 biți, carea asigură criptarea bazată pe SSL. În prezent, 90% din comerțul electronic mondial utilizează această metodă de criptare. Browserul utilizat de cumpărător utilizează SSL pentru a cripta datele deținătorului cardului înainte de a le trimite, astfel încât acestea sunt trimise la CIB Bank în formă criptată și nu pot fi interpretate de persoane neautorizate.
După plată, browserul meu m-a avertizat că părăsesc zona de securitate. Plata rămâne securizată?
Absolut.. Procesul de plată trece printr-un canal de comunicații criptat pe 128 de biți, ceea ce îl face complet sigur. După tranzacție, veți fi redirecționat pe site-ul comerciantului dacă site-ul comerciantului nu este criptat, browserul dvs. vă va avertiza că ați părăsit canalul criptat. Aceasta nu reprezintă o amenințare la adresa securității plăților.
Ce înseamnă codul CVC2/CVV2 ?
În cazul Mastercard este un așa numit cod de verificare, pentru Visa este un așa numit Value Verification, este ovaloare numerică codată pe banda magnetică a cardului bancar pentru a determina autenticitatea unui card. Așa-numitul cod CVC2, care este inclus în ultimele trei cifre ale numărului din spatele cardurilor Mastercard / Maestro, trebuie să fie furnizat în timpul cumpărăturilor online.
Ce înseamnă Verified by Visa?
Deținătorii de carduri Visa înregistrați cu Verified by Visa vor alege o parolă de la banca emitentă a cardului pentru a se identifica pentru cumpărăturile online și pentru a proteja împotriva utilizării neautorizate a cardurilor Visa. CIB Bank acceptă carduri emise în cadrul sistemului Verified by Visa.
Ce înseamnă Mastercard SecureCode?
Deținătorii de carduri Mastercard / Maestro înregistrați cu Mastercard SecureCode vor alege o parolă de la banca emitentă a cardului pentru a se identifica pentru cumpărăturile online și pentru a proteja împotriva utilizării neautorizate a cardurilor Mastercard / Maestro. CIB Bank acceptă cardurile emise în cadrul sistemului Mastercard SecureCode.
Ce înseamnă codul UCAF?
În cazul cardurilor MasterCard / Maestro, este un cod unic care poate fi obținut de la banca emitentă a cardului. Dacă nu ați primit acest cod, lăsați câmpul gol.